Με το 80% της παραγωγής της να διοχετεύεται σε Τουρκία, Ρουμανία, Ουγγαρία,Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία, η Begas Agro είναι ο ορισμός της εξαγωγικής επιχείρησης. Στις εγκαταστάσεις της παράγονται ετησίως 40.000 t με δυνατότητα παραγωγής 100.000 t.
O Πρόεδρος της Begas Agro κ. Σταύρος Μπέγκας
«Η τιμή παραγωγού έχει ανέβει στα 27 με 28 λεπτά το κιλό (280-280 ευρώ ο τόνος) και ίσως ξεπεράσει τα 30 λεπτά το επόμενο διάστημα.Η αύξηση της τιμής της ενέργειας είναι ένα θέμα μας απασχολεί πολύ σοβαρά όλους. Στην Begas Agro έχουμε αποφασίσει ότι θα το μετακυλήσουμε το κόστος στον καταναλωτή. Ο καταναλωτής πρέπει να ξεχάσει το φθηνό τρόφιμο» λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Begas Agro κ. Σταύρος Μπέγκας.
Παράλληλα, η εταιρεία είχε δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 1 εκατομμυρίου € για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων και την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού, οι οποίες, λόγω της πανδημίας, μετατίθεται για το 2022.
«Έχει δημιουργηθεί μία νέα τάξη πραγμάτων μετά την πανδημία. Εμείς από την αρχή της σύστασης μας είμαστε εξωστρεφείς και η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή. Θέλαμε να έχουμε καλούς πελάτες που να πληρώνουν στην ώρα τους και να αγοράζουν όγκους και όχι να λαμβάνουμε επιταγές τρίμηνες. Το ελληνικό ρύζι έχει δυνατή γεύση καθώς καλλιεργείται σε εφάλμυρα εδάφη και αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Σημασία έχει όμως το πως το επεξεργάζεται η ίδια βιομηχανία. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι καλό το επίπεδο των ελλήνων παραγωγών» καταλήγει ο κ. Μπέγκας.
Μεγάλη έμφαση δίνεται και στην παραγωγή του βιολογικού ρυζιού καθώς η εταιρεία έχει λάβει για μία από τις τρεις γραμμές παραγωγής την αντίστοιχη πιστοποίηση και η διοίκηση της θεωρεί ότι είναι μία αγορά που σταδιακά θα αρχίσει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.