Χωρίς κατηγορία

Bountouris Olives: «Οι καταναλωτές στρέφονται σε φυσικά προϊόντα με λιγότερα συντηρητικά»

 

Όλα ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν, γύρω στο 1940, όταν ο Κωνσταντίνος Μπουντούρης άρχισε να καλλιεργεί πράσινες ελληνικές ελιές, με έδρα το μικρό χωριό Καλύβες, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Η εταιρεία κληροδοτήθηκε στους δύο γιους του, οι οποίοι συμμετείχαν επίσημα στο project το 2000, συνεχίζοντας την κληρονομιά του πατέρα τους με αγάπη, τεχνογνωσία και όραμα για την παραγωγή ελιάς υψηλής ποιότητας. Σταθμός στην εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης ήταν το 2009, έτος ίδρυσης της  Bountouris GP.  Μάλιστα η έναρξη της εταιρείας συνοδεύτηκε από  δύο νέα κτίρια με βιομηχανικές εγκαταστάσεις έκτασης 3000 τ.μ. με γραμμές παραγωγής εξοπλισμένες με τα πιο προηγμένα μηχανήματα.

Ελιες πρασινες Χαλκιδικής ολόκληρες, εκπυρηνωμενες, γεμιστές με πάστα πιπεριάς,  με φυσική πιπεριά, με αμύγδαλο, Ελιές Καλαμάτας, κρεμμυδάκια πίκλες και αγγουράκια πικλες υπό το brand Bountouris Olives έχουν φυλάξει μια θέση στην έκθεση της Anuga.

«Η παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων ευνοεί την προώθηση των προϊόντων μας και οι δια ζώσης συναντήσεις ενισχύουν την παρουσία της μάρκας μας στην παγκόσμια αγορά. Κλείσιμο συμφωνιών δεν διεξάγεται σχεδόν ποτέ, δρομολογούνται όμως οι ετήσιες απαιτήσεις ποσοτήτων των πελατών προς τους προμηθευτές και γίνεται λόγος για την εκάστοτε εσοδεία του προϊόντος. Λόγω ότι υπάρχουν ακόμη περιορισμοί  ταξιδιών σε ορισμένες χώρες και υπάρχει ακόμη η πανδημία, πιστεύουμε πως η επανεκκίνηση θα έχει κάποια αποτελέσματα, όμως όχι εκείνα που θα είχε σε κάποια άλλη χρονιά εκτός συνθηκών covid-19» αναφέρει στο Export Greece ο Ελευθέριος Μπουντούρης από την Bountouris Olives.

Αναγνωρίζει πως το 2021, δεδομένων των συνθηκών, ήταν μια καλή χρονιά πωλήσεων για την εταιρεία, η οποία σε ποσοστό 95% πραγματοποιεί εξαγωγές. «Έχουμε τοποθετηθεί σε 6 χώρες και η αγορά των ΗΠΑ είναι από τις πιο δυνατές. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει ανοδική πορεία στην ζήτηση των προϊόντων μας. Όσο για τις καταναλωτικές τάσεις αυτές θα κινηθούν προς πιο φυσικά προϊόντα με λιγότερα συντηρητικά».

Ο κ. Μπουντούρης κλείνει λέγοντας πως στα άμεσα σχέδια της Bountouris Olives είναι η περεταίρω επέκταση των εργοστασιακών εγκαταστάσεων και η ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής Tray.