Χωρίς κατηγορία

Ertha: Αφεψήματα με βασικό συστατικό την κάνναβη!

Την TUTTOFOOD επέλεξε για να κάνει το ντεμπούτο της και η Ertha, μια ελληνική εταιρεία που παράγει αφεψήματα με βάση την κάνναβη. Παρότι δεν έχει κλείσει ούτε έναν χρόνο ζωής, έχει ήδη στη «φαρέτρα» της 7 κωδικούς αφεψημάτων, για κρύα και ζεστά ροφήματα, ενώ μέσα στον Νοέμβριο ετοιμάζεται να λανσάρει 4 νέους κωδικούς στην κατηγορία του τσαγιού.
Το όνομα Ertha προέρχεται από την αντίστοιχη βρετανική θεά Γαία και υπογραμμίζει τη φυσικότητα των προϊόντων που διακρίνονται για την υψηλή διατροφική τους αξία και ξεχωρίζουν για το γευστικό αποτέλεσμα που προκύπτει από ασυνήθιστους συνδυασμούς βοτάνων. Όλες οι πρώτες ύλες είναι οργανικές και συλλέγονται από την Κρήτη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο.
Ο Γιώργος Κουτσιαφτής και ο Κώστας Βαλκανάς, Ιδρυτές της Ertha
«Όλα προερχονται από τη φύση, χωρίς την πρόσμιξη χημικών ή χρωστικών ουσιών και βασίζονται στη λογική του organic farming. Η κάνναβη αποτελεί μια από τις 5 μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως στον τομέα της ευεξίας. Η αξία της υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 θα αγγίξει τα 56 δις δολάρια από 2,2 δις δολάρια που ήταν το 2020. Μας ενδιαφέρουν πολύ οι εξαγωγές. Έχουμε μπει ήδη στις αγορές της Κύπρου και της Γαλλίας και στόχος μας είναι η Δυτική Ευρώπη και η Β. Αμερική» λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαλκανάς, Co-Founder της Ertha.
Η εταιρεία είναι νεοσσός, δεδομένου ότι βγήκε στην αγορά επίσημα το 2021, όμως αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Παράγει ένα τόνο βότανα και στοχεύει από την αρχή στις αγορές του εξωτερικού. Έχει τοποθετήσει τα προϊόντα της σε delicatessen, σε boutique ξενοδοχεία και εστιατόρια, βρίσκεται στο Θανόπουλο και προσεχώς θα μπει στις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος και στα My Market.
Πιο εμπορικοί κωδικοί είναι τα αφεψήματα με κρόκο Κοζάνης, κάνναβη και τσάι του βουνού, καθώς επίσης και εκείνος με λεβάντα, μελισσόχορτο και κάνναβη.