Χωρίς κατηγορία

Eurimac: Deal με τους Ιταλούς στην κατηγορία των ζυμαρικών!

Η Eurimac δεν διστάζει να παίξει δυνατή μπάλα μέσα στην έδρα των Ιταλών όπου τα ζυμαρικά είναι όχι απλώς το εθνικό τους προϊόν αλλά και ο παγκόσμιος leader στην κατηγορία του.
«Στην Ιταλία εξάγουμε τρεισήμισι εκατομμύρια πακέτα ζυμαρικών ετησίως. Στην έκθεση της TUTTOFOOD κλείσαμε μία συμφωνία που αφορά στην μεσαία αγορά του retail. Και μόνο το ότι είμαστε εδώ είναι σημαντικό. Σε καμία περίπτωση δεν έρχεσαι να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος αλλά ότι είσαι παρών και ισάξιος με τους Ιταλούς και αυτό το αναγνωρίζουν» επισημαίνει ο κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac.
Στα αριστερά ο CEO της Eurimac, κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος
Αναφερόμενος στην τιμή του σκληρού σιταριού τονίζει πως από τα 250 € εκτοξεύτηκε πάνω από τα 550 ευρώ ο τόνος με ότι αυτό συνεπάγεται για την κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου. «Εμείς ως εταιρεία προσπαθήσαμε να απορροφήσουμε ό,τι μπορούμε αλλά μέρος της αύξησης θα περάσει και στο τελικό προϊόν. Σχεδόν το 70% του λειτουργικού κόστους διπλασιάστηκε λόγω του σιταριού ενώ κατά 80% με 90% έχει ανέβει το κόστος της ενέργειας. Μόνο από την ενέργεια τα λειτουργικά κόστη για την εταιρεία αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια € το χρόνο, επομένως καταλαβαίνετε για τι νούμερα μιλάμε».
Η Eurimac έχει παρουσία σε 55 χώρες και οι εξαγωγές αντικατοπτρίζουν το 45% του τζίρου. Αγγλία, Ιαπωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Κύπρος και η Τσεχία προτιμούν σπαγγέτι α λα … ελληνικά και δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές. Μία κατηγορία που πάει επίσης πολύ καλά είναι τα ζυμαρικά που περιέχουν 60% περισσότερες φυτικές ίνες.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Eurimac ως εταιρεία, ήδη από το 2013, είχε επενδύσει στο κομμάτι της βιωσιμότητας, τόσο με την καύση ριζοφλοιού βιομάζας, όσο και με την υιοθέτηση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και την 100% ανακυκλώσιμη σκευασία προϊόντων.
«Έρευνες δείχνουν ότι το 35% του φαγητού πετιέται στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι. Εμείς θέλουμε να περιορίσουμε αυτή τη φύρα. Παράλληλα, θα ενισχύσουμε και την δυναμική μας με τη νέα γραμμή παραγωγής η οποία μας επιτρέπει από τους 75.000 να πάμε σε 90.000 τόνους το χρόνο. Σε επίπεδο όγκου είμαστε η μεγαλύτερη βιομηχανία ζυμαρικών στην Ελλάδα» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.