Χωρίς κατηγορία

Monastic: Ελληνικά προϊόντα με αέρα … μοναστηριακό!

Ακόμα όμως και τα μοναστήρια φαίνεται να αναγνωρίζουν την εξωστρέφεια ως μονόδρομο για την ανάπτυξη των προϊόντων τους. Χαρακτηριστική περίπτωση η εταιρεία Monastic που προωθεί μέλι, ελιές, λάδι, αφεψήματα και γλυκά του κουταλιού από διαφορά μοναστήρια της Ελλάδας.
Τα χειροποίητα προϊόντα πωλούνται σε συσκευασίες δώρου και απευθύνονται σε πελάτες λιανικής και ξένους τουρίστες που αναζητούν ιδιαίτερες γεύσεις.
H Anny Dogramadjian από την εταιρεία Monastic
«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε διεθνή έκθεση καθώς τώρα ξεκινάμε τις εξαγωγές. Από το 2018 μπήκαμε και στο κομμάτι των φυσικών καλλυντικών. Θέλουμε για αρχή να μπούμε σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο και Γαλλία. Αν και μας ενδιαφέρει πολύ η αγορά της Αμερικής, εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς το κόστος μετακίνησης είναι αποτρεπτικό.
Η TUTTOFOOD μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε ορατοί στο εξωτερικό» τονίζει η Anny Dogramadjian από την εταιρεία Monastic.
Προσθέτει πως το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων προέρχονται από μοναστήρια της Χαλκιδικής, καθώς επίσης από τις Σέρρες, τη Λάρισα και την Κρήτη. Οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν, τόσο στο φυσικό κατάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όσο και ηλεκτρονικά μέσω του e-shop που διατηρεί η εταιρεία Monastic.
Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν, όπως τονίζει η κα Dogramadjian,  στην κατηγορία πάστα ελιάς και κυρίως στους συνδυασμούς θρούμπα με κόκκινη πιπεριά και θρούμπα με δαμάσκηνο.