Της Νικόλ Καζαντζίδου
Ένα νέο, καινοτόμο προϊόν και μοναδικό στην Ελλάδα κυκλοφορεί εδώ και περίπου ένα χρόνο, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο της ελιάς, όπως αναφέρει στο Export Greece, ο Νίκος Χατζηπέτρου, που εδώ και 20 χρόνια διατηρεί την εταιρία Νίκος Στ. Χατζηπέτρου ΑΒΕΕ, μια οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία ελαιών.
Πρόκειται για ένα προϊόν ψυγείου, ελιές δηλαδή συσκευασμένες χωρίς άλμη και χωρίς συντηρητικά σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα.
Και όπως μας εξηγεί, φαίνεται πως κερδίζει αρκετά σε δημοφιλία καθώς “κουμπώνει” πάνω στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για πιο υγιεινή διατροφή και την στροφή στα πιο “αγνά” προϊόντα, δηλαδή με την μικρότερη δυνατή επεξεργασία.
«Μετά από πολυετή έρευνα, η εταιρία μας δημιούργησε μια καινοτόμα σειρά προϊόντων στην αγορά τροφίμων, την OLIVE FRESH. “Η OLIVE FRESH είναι μία μοναδική συσκευασία ελιάς σε βάζο, χωρίς άλμη και συντηρητικά, σε διάφορες μοναδικές μεσογειακές γεύσεις. Τα προϊόντα συντηρούνται με τη μέθοδο της τροποποιημένης ατμόσφαιρας,η οποία είναι ο πιο σύγχρονος και πρωτοποριακός τρόπος διατήρησης της γεύσης και της φρεσκάδας της ελιάς” υπογραμμίζει ο κ. Χατζηπέτρου.
Ο επιχειρηματίας, κ. Νίκος Χατζηπέτρου
Ο φυσικός τρόπος συντήρησης και οι ξεχωριστές συνταγές των νέων αυτών προϊόντων αποτελούν μοναδική εγγύηση ποιότητας και απόλαυσης, και εξασφαλίζουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Το συγκεκριμένο προϊόν βρίσκεται ήδη και στα ελληνικά σουπερ μάρκετ ενώ παράλληλα βέβαια, συνεχίζεται η εμπορία των ελιών σε κενό αέρος.
Τα προϊόντα του κ.Χατζηπέτρου εξάγονται σε Κύπρο, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία και Δανία. Οι ελιές είναι ένα από τα κορυφαία σε εξαγωγές προϊόντα της χώρας μας.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία του κ.Χατζηπέτρου κατέχει όπως σημειώνει, το 60% της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα, καθώς διακινεί συσκευασμένες ελιές με 45 κωδικούς και 56 ιδιωτικες ετικέτες σε 3.500 σημεία σε όλη τη χώρα.
Οι ελιές που χρησιμοποιεί είναι από όλη την Ελλάδα και όλων των ειδών ενώ οι μαριναρισμένες είναι όλες με ελληνικά μπαχαρικά.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στη Χαλκιδική, τον τόπο που παραδοσιακά παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελιές, γνωστές παγκοσμίως για το μέγεθος και τη γεύση τους.
Δραστηριοποιείται και ειδικεύεται στη συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά, προσαρμόζοντας τα προϊόντα της σε πρωτότυπες συσκευασίες που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη ματιά.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η εταιρία Νίκος Στ. Χατζηπέτρου ΑΒΕΕ εφαρμόζει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της σύστημα διαχείρισης για την ασφάλεια τροφίμων από την TUV HELLAS, σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 22000:2018. Φροντίζει ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων της και να παράγει σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε απευθείας συνεργασία με παραγωγούς.
Με την πλούσια γκάμα των προϊόντων της, με γεύσεις που θυμίζουν κλασικές συνταγές, η εταιρία έχει καταφέρει να παρέχει προϊόντα άριστης ποιότητας και ξεχωριστής ελληνικής γεύσης. Σε συνεργασία με γευσιγνώστες σεφ και με την πολυετή εμπειρία της, κατασκευάζει συνεχώς νέες γεύσεις από ποιοτικά συστατικά,γνήσια της ελληνικής παράδοσης και του τόπου μας.
Η εξειδίκευση της εταιρίας στη συσκευασία κενού αέρος (vacuum) και η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της, την έχουν κατατάξει ηγέτιδα στην ελληνική αγορά στον τομέα της ιδιωτικής ετικέτας. Παρέχεται στους συνεργάτες της η δυνατότητα να έχουν μια ολοκληρωμένη επιλογή από προϊόντα ελιάς σε συσκευασία κενού αέρος (vacuum), σε πολλούς συνδυασμούς γεύσεων και συσκευασιών, καλύπτοντας έτσι την ιδιαίτερη και απαιτητική αγορά τροφίμων.