Export Greece Export World news Επανακάμπτει η γαλλική οικονομία
World news

Επανακάμπτει η γαλλική οικονομία

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα την εν θέματι έκθεσή του για την γαλλική οικονομία με τίτλο France 2021.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η Γαλλία θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική δραστηριότητα. Οι αποταμιεύσεις που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να στηρίξουν την κατανάλωση το επόμενο έτος, ενώ η εξωτερική ζήτηση αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση των εξαγωγών, καθώς και των επενδύσεων.

Μετά από συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 8,0% το 2020, η εν λόγω έκθεση προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη του γαλλικού Α.Ε.Π. κατά 6,8% το 2021 και 4,2% το 2022, καθώς η εγχώρια ζήτηση επανακάμπτει.

Κατά τον Ο.Ο.Σ.Α, ο γαλλικός προϋπολογισμός θα πρέπει να γίνει πιο επιλεκτικός, ήτοι να επικεντρωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της οικονομίας, με έμφαση στην εκπαίδευση και την οικολογική μετάβαση, κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα προγράμματα France Relance & France 2030 να καταστούν τα κεντρικά σημεία αναφοράς της ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας.

 

Exit mobile version