Export Greece Export World news Η Booking Holdings σύναψε συμφωνία με την CVC Capital Partners για την εξαγορά του Ομίλου Etraveli
World news

Η Booking Holdings σύναψε συμφωνία με την CVC Capital Partners για την εξαγορά του Ομίλου Etraveli

Η Booking Holdings Inc. ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες,  ότι έχει συνάψει συμφωνία με κεφάλαια που διαχειρίζεται η CVC Capital Partners για την απόκτηση του παγκόσμιου παρόχου κρατήσεων πτήσεων, Etraveli Group, έναντι περίπου 1,63 δισ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της ρυθμιστικής έγκρισης.

Glenn Fogel, Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings

«Καθώς τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα σχέση μας με τον Όμιλο Etraveli για να κάνουμε την εμπειρία ταξιδιωτικών κρατήσεων ευκολότερη και πιο απρόσκοπτη για να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings , Glenn Fogel.

Mathias Hedlund, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Etraveli

«Η Booking Holdings πρωτοστάτησε στον ταξιδιωτικό χώρο πριν από 22 χρόνια και συνεχίζει να ανοίγει το δρόμο προς τα εμπρός αναπτύσσοντας λύσεις για τη δημιουργία απρόσκοπτων ταξιδιωτικών εμπειριών. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία η συνεργασία μας με τη  CVC, καθιερώνοντας τον Όμιλο Etraveli ως παγκόσμιο πάροχο ελκυστικών επιλογών πτήσεων σε προσιτές τιμές. Σήμερα είναι μια ημέρα αναγνώρισης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέρος της Booking Holdings και ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο της δικής μας ανάπτυξης καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία κράτησης πτήσεων για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Mathias Hedlund, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Etraveli.

Lorne Somerville, Chairman of Etraveli Group and a Managing Partner of CVC

“Ο Mathias και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει μια κορυφαία πλατφόρμα στον κόσμο για την πώληση πτήσεων. Η ένταξη στην οικογένεια της Booking Holdings είναι ένα λογικό βήμα στο ταξίδι του Etraveli. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και καλό ταξίδι!” δήλωσε ο Lorne Somerville, Πρόεδρος του Ομίλου Etraveli και Managing Director της CVC.

Ο Όμιλος Etraveli θα παραμείνει με την έδρα του στη Σουηδία και θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση υπό την Booking Holdings και υπό την ηγεσία της τρέχουσας διαχειριστικής τους ομάδας.

Exit mobile version