Export Greece Export World news Με…ασφάλεια από την Ελλάδα!
World news

Με…ασφάλεια από την Ελλάδα!

Δημήτρης Λακασάς CEO Olympia Electronics

 

Είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της βιομηχανίας Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας και έχει ως στόχο να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, κορυφαίας τεχνολογίας και καινοτομίας σε ανταγωνιστικά επίπεδα τιμών. Με προσανατολισμό διαχρονικά ανθρωποκεντρικό η Olympia Electronics ξεχωρίζει στο είδος της όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Η εταιρεία εξειδικεύεται κυρίως στους κλάδους του Φωτισμού Ασφαλείας αλλά και της Πυρανίχνευσης και προσφέρει ολοκληρωμένες σύγχρονες λύσεις διατηρώντας την πρώτη θέση στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού. Συγχρόνως, ισχυρή είναι και η παρουσία της στους κλάδους του συναγερμού, καρτοδιακοπτες και άλλων.

«Από την πρώτη μέρα δημιουργίας της η OLYMPIA ELECTRONICS από τους κ. Ν. Λακασά και Π. Αρβανιτίδη και μετά από 41 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική Αγορά μπορούμε να είμαστε περήφανοι ότι συνεχίζουμε να διατηρούμε την ηγετική της θέση στην αγορά», αναφέρει στο Export Greece, ο CEO της εταιρείας Δημήτρης Λακασάς. «Η στρατηγική στην εμβάθυνση μας στην αγορά ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας μας έχει καθιερώσει στην ελληνική αγορά ως την μοναδική ελληνική επιχείρηση εξειδικευμένη στον κλάδο που παρέχει υψηλού επιπέδου ποιοτικά προϊόντα. Επενδύουμε στην τεχνολογία αιχμής μας και έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις σύγχρονες και καινοτόμες κάνοντάς μας την μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο»,σημειώνει.

Η εξωστρέφεια επίσης είναι ένας από τους βασικούς άξονες της εταιρείας, η οποία εδώ και 15 χρόνια δραστηριοποιείται και εκτός συνόρων .

Οι εξαγωγές της είναι σε περισσότερες από 72 χώρες, με συμμετοχή στο τζίρο σε ποσοστό περίπου 70%. Κι όμως, οπως αναφέρει ο κ.Λακασάς, είναι ακόμη στην αρχή. «Είναι κοινή πεποίθηση και επιθυμία όλων μας εδώ στην OLYMPIA ELECTRONICS να βελτιώνουμε συνεχώς την πολιτική μας αυτή επενδύοντας συνεχώς στην εξεύρεση νέων αγορών. Η τελευταία μας αγορά στόχος όπου και αρχίσαμε να έχουμε ουσιαστική παρουσία με τα προϊόντα μας είναι η Γερμανία καθώς και η Ινδία που αποτελεί μια πολύ μεγάλη και με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αγορά για το σύνολο των προϊόντων μας. Τα πρώτα σημάδια από αυτή μας την κίνηση είναι ήδη πολύ θετικά .

Επίσης μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά της ναυτιλίας που αποτέλεσε μια λογική εξέλιξη της παραγωγικής και εμπορικής μας λειτουργίας. Η ανάπτυξη και δημιουργία προϊόντων για την ναυτιλία στους βασικούς τομείς ευθύνης μας όπως ο Φωτισμός Ασφαλείας και η Πυρανίχνευση αποτέλεσε ένα ακόμα τομέα ανάπτυξης και για την ελληνική αγορά αλλά και τις εξαγωγές μας.

Βέβαια η ναυτιλία χαρακτηρίζεται από διαφορετικούς κανόνες αγοράς από ότι τα συστήματα ασφαλείας και το ηλεκτρολογικό υλικό. Αυτός είναι ο λόγος που αν και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα μας είναι ενθαρρυντικά, στρατηγικά επιλέγουμε να κινούμαστε αργά και μεθοδικά στην εξέλιξη μας σε αυτή την αγορά», προσθέτει.

Εμπορικά η OLYMPIA ELECTRONICS συνεχίζει μια σταθερή πολιτική. Αναπτύσσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για να μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών της προσφέροντας value for money επιλογές.

Παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης των συνεργατών και πελατών τους που επιτρέπει σε κάθε εγκατάσταση την τοποθέτηση του εξοπλισμού που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι επίσης οι εμπορικές συνεργασίες παραγωγής που έχει αναπτύξει η εταιρεία για στρατηγικούς συνεργάτες της όπως η HONEYWELL και η CARRIER.

Τα νέα γραφεία

Για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. προχώρησε στην αγορά και στελέχωση νέων εγκαταστάσεων στην Δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης στο κτίριο του PORTO CENTER. Οι νέες εγκαταστάσεις αφορούν υποδομές Έρευνας και Ανάπτυξης για προγραμματιστές (software developers) και ηλεκτρονικούς (embedded engineers). Όραμα της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο θα προάγει την καινοτομία και την έρευνα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την απόδοση των στελεχών της. Για τον λόγο αυτό τα νέα γραφεία R&D της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. σχεδιάστηκαν με σκοπό να παρέχουν ένα ελκυστικό, τεχνολογικά εξελιγμένο και συνεργατικό περιβάλλον εργασίας, ενώ συμβολίζουν την πορεία της εταιρείας προς το μέλλον της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο των νέων γραφείων αποτελεί η τοποθεσία τους, που επιλέχθηκε με στόχο να την καθιστά γεωγραφικά πιο προσιτή στα στελέχη της. Tα νέα γραφεία της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στεγάζονται στο Εμπορικό και Επαγγελματικό Κέντρο PORTO CENTER (Μινώταυρου 1, Τ.Κ. 54627) στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης σε ένα ιδιαίτερα κομβικό και ευπρόσιτο σημείο της πόλης.

«Το ανθρώπινο δυναμικό μας κάνει την OLYMPIA ELECTRONICS A.E. μία μοναδική εταιρεία. Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των στελεχών μας, προσφέροντας τους ιδανικές συνθήκες εργασίας, έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένοι από το εργασιακό τους περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο όλοι μαζί θα χτίσουμε την επιτυχία της εταιρείας, αποδίδοντας τα μέγιστα σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει η διοίκηση.

 

Νέα Προϊόντα

«Οι ανάγκες των πελατών μας ποικίλουν σημαντικά κυρίως λόγω των σημαντικών διαφοροποιήσεων που έχουν οι ίδιες επιχειρήσεις», εξηγεί ο κ.Λακασάς . Ορισμένα από τα βασικά νέα προϊόντα που προσφέρουμε είναι:

Νέα Συστήματα Διευθυνσιοδοτούμενου Φωτισμού Ασφαλείας: Παρέχουν εύκολο έλεγχο στα συστήματα φωτισμού μεγάλων εγκαταστάσεων. Με τις νέες δυνατότητες που παρέχουμε επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης του εξοπλισμού επιτρέποντας -ειδικά σε μεγάλες μονάδες- σημαντικά οφέλη. Επίσης λόγω του αυτόματου ελέγχου, ο επόπτης της μονάδας έχει στη διάθεσή του όλα τα τεστ που οφείλει να πραγματοποιεί βάσει των διεθνών προτύπων BS-EN και IEC, ώστε να συμπληρώνει το βιβλίο πυροπροστασίας.

CBS: Κεντρικό Σύστημα Μπαταριών (CBS): Το σύστημα επιτρέπει τη μείωση του χρόνου και του κόστους συντήρησης μιας μονάδας μέσω της τροφοδοσίας όλων των φωτιστικών ασφαλείας κεντρικά από τον πίνακα CBS. Οι μπαταρίες VRLA του πίνακα παρέχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στις ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες και τροφοδοσίας του CBS. Επίσης, σε ένα σύστημα CBS μπορούν να τοποθετηθούν φωτιστικά του κοινού φωτισμού, ελεγχόμενα μέσω modules.

DALI: Η ύπαρξη φωτιστικών ασφαλείας με διασύνδεση μέσω του πρωτοκόλλου DALI. Η διασύνδεση αυτή επιτρέπει σε ένα σύστημα φωτισμού να έχει τα πλεονεκτήματα του διευθυνσιοδοτούμενου φωτισμού ασφαλείας (μειωμένα κόστη και χρόνο συντήρησης, κεντροποιημένη πραγματοποίηση ελέγχων με βάση τα διεθνή πρότυπα BS-EN και IEC) μαζί με την υλοποίηση με χρήση μη-κατοχυρωμένου υλικού (non-proprietary). Η ενοποίηση των φωτιστικών ασφαλείας μέσω DALI με τις υπόλοιπες συσκευές επιτρέπει την πλήρη επίβλεψη όλων των μερών του συστήματος και επικοινωνία με Σύστημα Κτιριακού Ελέγχου (BMS).

WIRELESS: Ασύρματο σύστημα ελέγχου φωτισμού ασφαλείας: Ο ασύρματος έλεγχος των φωτιστικών ασφαλείας αποτελεί την βέλτιστη λύση για μονάδες οι οποίες είτε θέλουν να αποκτήσουν κεντρικό έλεγχο των φωτιστικών ασφαλείας χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης στην υπάρχουσα καλωδίωση (retrofit) είτε σε μονάδες με πολλά διάσπαρτα κτίρια. Ο ασύρματος έλεγχος παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα των συστημάτων διευθυνσιοδοτούμενου φωτισμού μαζί με απλοποιημένη εγκατάσταση και διαδικασία commissioning.

CMΙ: Στην σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη, ιδιαίτερα από εκτεταμένες μονάδες, η αναλυτική επίβλεψη των φωτιστικών ασφαλείας. Ο μεγάλος αριθμός των φωτιστικών που απαιτούνται από μία τέτοια μονάδα σε συνδυασμό με την απαίτηση από τα διεθνή πρότυπα της ύπαρξης αναλυτικών log files των περιοδικών ελέγχων, καθιστούν απαραίτητη της ύπαρξη ενός συστήματος κεντρικής επιτήρησης (central management and monitoring system) των συσκευών, είτε πρόκειται για αυτόνομα φωτιστικά με επιτήρηση (διευθυνσιοδοτούμενα, wireless) είτε συστήματα CBS.

Νέα συστήματα Διευθυνσιοδοτούμενης Πυρανίχνευσης: Τα νέα συστήματα μας προσφέρουν ευκολία χειρισμού , δυνατότητα μεγάλων διασυνδέσεων μεταξύ πινάκων καθώς και ευκολία στον προγραμματισμό. Επίσης παρέχουμε την δυνατότητα στα νέα συστήματα μας για διασύνδεση με διαφορετικούς τύπους πυρανίχνευσης όπως ανιχνευτές αναρρόφησης , γραμμικούς ανιχνευτές θερμοκρασίας καθώς και ανιχνευτές φλόγας

Exit mobile version