Export Greece Export World news 7)Η Ινδονησία εφαρμόζει αυστηρότερους κανόνες για τον περιορισμό των εξαγωγών ακατέργαστου φοινικέλαιου
World news

7)Η Ινδονησία εφαρμόζει αυστηρότερους κανόνες για τον περιορισμό των εξαγωγών ακατέργαστου φοινικέλαιου

Η Ινδονησία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας ακατέργαστου φοινικέλαιου (CPO) στον κόσμο, ξεκίνησε τη Δευτέρα την εφαρμογή ενός αυστηρότερου κανόνα για τις εξαγωγές CPO ως μια προσπάθεια να ελέγξει την άνοδο των εγχώριων τιμών μαγειρικού λαδιού.

Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, ο οποίος θα εφαρμοστεί στους επόμενους  έξι μήνες, οι εξαγωγείς φοινικελαίου υποχρεούνται να δηλώσουν πόση ποσότητα CPO, εξευγενισμένη, λευκασμένη και αποσμημένη (RBD) Palm Olein και χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι (UCO) έχουν πουλήσει ή σκοπεύουν να πωλούν στην εγχώρια αγορά προκειμένου να λάβουν άδειες εξαγωγής τους.

Οι εξαγωγείς οφείλουν επίσης να παρουσιάσουν τα συμβόλαια πωλήσεών τους, τα οποία περιλαμβάνουν τα σχέδια εξαγωγών και εγχώριων πωλήσεών τους για έξι μήνες αργότερα.

Εάν αποτύχουν να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις, το ινδονησιακό Υπουργείο Εμπορίου θα κρατήσει τα έγγραφα έγκρισης εξαγωγών και δε θα μπορούν πλέον να εξάγουν, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίου του υπουργείου, Indrasari Wisnu Wardhana.

Πριν από τον νέο κανόνα, οι εξαγωγείς έπρεπε να υποβάλλουν τελωνειακές διασαφήσεις μόνο για τις αποστολές.

Αυτός ο νέο προσωρινό μέτρο ισχύει για όλους τους εξαγωγείς φοινικελαίου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν προμηθεύσει ποτέ τις εγχώριες αγορές στο παρελθόν και δεν συνδέονται με παραγωγούς μαγειρικού λαδιού.

Το υπουργείο προσπαθεί επί του παρόντος να μειώσει τις τιμές του μαγειρικού λαδιού, οι οποίες έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40 τοις εκατό από πέρυσι, μετά την άνοδο των παγκόσμιων τιμών του φοινικέλαιου.

Exit mobile version