Exhibitions News

3)ISM New Product Showcase: Οι κορυφαίες καινοτομίες του 2022

 

Οι εταιρείες Confiserie Vandenbulcke, Mitsuba και Arna Falco κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία για τα πιο καινοτόμα προϊόντα.
Το New Product Showcase είναι η κεντρική πλατφόρμα για τα νέα προϊόντα του κλάδου από το 2009 και έχει καθιερωθεί ως πόλος έλξης για όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην ISM.

Αποτελούμενο από 45 βιτρίνες και περισσότερα από 50 προϊόντα περισσότερων από 30 εκθετών από 11 έθνη,  το New Product Showcase προσφέρει για άλλη μια φορά μια επισκόπηση των προϊόντων που έχουν αναπτυχθεί από τον Φεβρουάριο του 2021.

Όπως συνέβη και πέρυσι, οι κορυφαίες καινοτομίες επιλέχθηκαν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ειδικών από τη βιομηχανία, το εμπόριο και τον τομέα της επιστήμης.

Τα 3 κορυφαία του ISM 2022:

1. Η Confiserie Vandenbulcke με το “Cabosse” από το Βέλγιο

2. Η  Mitsuba με «Mitsuba Seaweed Crisps» από την Ολλανδία

3. Η Άρνα Φάλκο με το «Toffee Noir» από την Ισπανία

Η Confiserie Vandenbulcke από το Βέλγιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο φετινό Βραβείο New Product Showcase. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από το πόσο ολιστικά ζωντανεύει ολόκληρο το φρούτο του κακάο σε μια πραλίνα. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, οι Βέλγοι σοκολατοποιοί κατάφεραν να αποτυπώσουν τη γευστική ουσία ενός λοβού κακάο με όλες τις αποχρώσεις του με φρουτώδη, σοκολατένιο τρόπο στη γέμιση Cabosse, δημιουργώντας έτσι μια νέα γευστική εμπειρία για τις πραλίνες. Με τη βιολογική χρήση ολόκληρου του φρούτου, όχι μόνο υπάρχουν λιγότερα απόβλητα, αλλά διατηρούνται και τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα, δίνοντας στο Cabosse τη μοναδική του γεύση.

Τα φύκια είναι ένα παραδοσιακό συστατικό της ασιατικής κουζίνας. Πώς όμως θα μετατρέψεις αυτό το εξωτικό συστατικό σε ένα απολαυστικό, τραγανό, πικάντικο σνακ; Οι ειδικοί του σνακ από τη Mitsuba το έχουν δείξει εντυπωσιακά σε συνδυασμό με θαλασσινό αλάτι, πάπρικα ή wasabi και χωρίς τη χρήση φοινικέλαιου και ενισχυτικών γεύσης και βραβεύτηκαν από την κριτική επιτροπή με τη 2η θέση.

Πώς καταφέρνει μία “παραδοσιακή καραμέλα σοκολάτας να κερδίσει ένα βραβείο καινοτομίας; Αυτό έδειξαν οι Ισπανοί ειδικοί του toffee από την Arna Falco στο φετινό ISM. Το αποτέλεσμα: ένα υπέροχα απαλό toffee με βαθιά νότα σοκολάτας. Αυτό το toffee, τυλιγμένο σε τρυφερή σκόνη κακάο , δεν είναι μόνο μια εμπειρία για τους λάτρεις της σοκολάτας και του toffee, αλλά και μια εξαιρετική vegan εναλλακτική από γάλα από ξηρούς καρπούς! 3η θέση λοιπόν, για μια νέα γενιά vegan απόλαυσης toffee.

Οι άλλοι υποψήφιοι για φέτος ήταν:
Alpha Republic Ltd
Chickles Gum
Spa Domenico De Lucia
Libeert Α.Ε

Λόγω των ακυρώσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία, το πεδίο των συμμετεχόντων στην κατηγορία Συσκευασίες δεν ήταν επαρκώς αντιπροσωπευτικό φέτος για να απονεμηθεί το ISM Packaging Award με την υποστήριξη της ProSweets Cologne. Ως εκ τούτου, η κριτική επιτροπή αποφάσισε να τιμήσει τις ακόλουθες εταιρείες που εκθέτουν ως φιναλίστ του ISM Packaging Award με τη μορφή πιστοποιητικού:
bscg-group
Chocal Packaging Solutions GmbH
Energy Bullets