Export Greece Export World news 9)Οι γερμανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκαν κατά 10,5% τον Ιανουάριο
World news

9)Οι γερμανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκαν κατά 10,5% τον Ιανουάριο

Οι γερμανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αυξήθηκαν κατά 10,5 τοις εκατό τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση σε 56,3 δισεκατομμύρια ευρώ (63,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την Τρίτη.

Σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του COVID-19, οι γερμανικές εξαγωγές προς τις χώρες εκτός ΕΕ ήταν ακόμη και 19,3% υψηλότερες από τον Φεβρουάριο του 2020, τον μήνα πριν από την επιβολή των περιορισμών λόγω της πανδημίας στη Γερμανία, σύμφωνα με το Destatis.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν η μεγαλύτερη αγορά για τις γερμανικές εξαγωγές, καθώς αγαθά αξίας 9,9 δισεκατομμυρίων ευρώ εξήχθησαν στη χώρα τον Ιανουάριο, τα οποία αυξήθηκαν κατά 17,6 τοις εκατό σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021.

Οι γερμανικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 7,2 τοις εκατό σε ετήσια βάση στα 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Destatis, και οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 23,4 τοις εκατό σε ετήσια βάση στα 5,3 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών ifo δήλωσε την Τρίτη ότι το κλίμα στη γερμανική οικονομία «βελτιώθηκε αισθητά» καθώς ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ifo αυξήθηκε από 96,0 μονάδες τον Ιανουάριο σε 98,9 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Οι γερμανικές εταιρείες ήταν «πιο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους», ενώ οι προσδοκίες βελτιώθηκαν ακόμη και σημαντικά, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα σε περίπου 9.000 εταιρείες από όλους τους οικονομικούς τομείς. (1 ευρώ = 1,13 δολάρια ΗΠΑ).

Exit mobile version