Export Greece Export World news 3) Χωρίς δασμούς οι εξαγωγές της Ουκρανίας προς την εσωτερική αγορά της ΕΕ
World news

3) Χωρίς δασμούς οι εξαγωγές της Ουκρανίας προς την εσωτερική αγορά της ΕΕ

Το Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την αναστολή κατά ένα έτος όλων των εισαγωγικών δασμών της ΕΕ στις ουκρανικές εξαγωγές για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας.

Η προσωρινή απελευθέρωση του εμπορίου αποφασίζεται εν μέσω του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία, ο οποίος παρεμποδίζει την ικανότητα της Ουκρανίας να συναλλάσσεται με τον υπόλοιπο κόσμο. Η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ ενέκρινε τη Δευτέρα την πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή για την πλήρη κατάργηση των εισαγωγικών δασμών στα βιομηχανικά προϊόντα, των δασμών εισόδου στα οπωροκηπευτικά, καθώς και των δασμών αντιντάμπινγκ και των μέτρων διασφάλισης στις εισαγωγές χάλυβα.

Η ΕΕ είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ουκρανίας, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% των συνολικών εμπορευματικών συναλλαγών της το 2021. Οι εξαγωγές προς την Ουκρανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,2% του συνολικού εμπορίου της ΕΕ.

Το κείμενο που εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή του ΕΚ αναμένεται να προστεθεί με ταχείες διαδικασίες στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας κατά την έναρξη της συνόδου την Τετάρτη, με την ψηφοφορία να ακολουθεί σήμερα.

Exit mobile version