Export Greece Export World news 8)Η Ινδία πούλησε ρεκόρ 1,4 εκατομμυρίων τόνων σίτου τον Απρίλιο
World news

8)Η Ινδία πούλησε ρεκόρ 1,4 εκατομμυρίων τόνων σίτου τον Απρίλιο

Η Ινδία εξήγαγε ρεκόρ 1,4 εκατομμυρίων τόνων σίτου τον Απρίλιο, ανέφεραν τέσσερις εμπορικές πηγές, παρέχοντας κάποια ανακούφιση στις αγορές σιτηρών καθώς οι αγοραστές αγωνίζονται για εναλλακτικές λύσεις για τις προμήθειες της Μαύρης Θάλασσας που επλήγησαν σκληρά από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας του οικονομικού έτους. Η Ινδία , ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στον κόσμο, εξήγαγε ρεκόρ 7 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών τη δημοσιονομική περίοδο 2021-2022.

Η Ινδία είναι ο μόνος σημαντικός προμηθευτής σιταριού αυτή την εποχή και οι εξαγωγές σιτηρών της έχουν αυξηθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Εξήγαγε μόλις 242.857 τόνους σιταριού τον Απρίλιο του 2021.

Με τη συγκομιδή της νέας σεζόν τον Απρίλιο, οι αποστολές σιταριού ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω αυτόν τον μήνα.

«Τον Μάιο, οι αποστολές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1,5 εκατομμύριο τόνους», δήλωσε ένας αντιπρόσωπος με έδρα το Νέο Δελχί με μια παγκόσμια εμπορική εταιρεία. «Οι προμήθειες σιταριού και η διαθεσιμότητα των σιδηροδρομικών αυτοκινήτων έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό θα βοηθήσει στην αποστολή περισσότερου σίτου τον Μάιο».

Αγοραστές από την Ασία και τη Μέση Ανατολή αγοράζουν ινδικό σιτάρι, καθώς είναι φθηνότερο από εναλλακτικά, είπε.

Η Ινδία έχει εξάγει σιτάρι στη Νότια Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Καθώς οι προμήθειες μειώθηκαν από την Ουκρανία και τη Ρωσία, οι οποίες από κοινού αντιπροσώπευαν περίπου το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, ο κορυφαίος εισαγωγέας σιταριού η Αίγυπτος συμφώνησε για πρώτη φορά να αγοράσει το σιτάρι από την Ινδία.

Η Ινδία εξήγαγε επίσης σιτάρι σε άλλες νέες αγορές όπως το Ισραήλ, η Τουρκία, η Ινδονησία, η Μοζαμβίκη και η Τανζανία, ανέφεραν οι έμποροι.

Επιπλέον, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών προμηθεύονταν σιτάρι από την Ινδία για να το προμηθεύει στη Σομαλία, την Κένυα και το Τζιμπουτί, πρόσθεσαν.

Τον Απρίλιο, Ινδοί έμποροι υπέγραψαν συμφωνίες εξαγωγής σιταριού μεταξύ 295 και 340 δολαρίων ο τόνος δωρεάν στο πλοίο, δήλωσε ο Rajesh Paharia Jain, έμπορος με έδρα το Νέο Δελχί.

Exit mobile version