Export Greece Export World news 7) Οι εξαγωγές αποξηραμένων φρούτων του Πακιστάν στην Κίνα αγγίζουν τα 65 εκατομμύρια δολάρια
World news

7) Οι εξαγωγές αποξηραμένων φρούτων του Πακιστάν στην Κίνα αγγίζουν τα 65 εκατομμύρια δολάρια

Ο Γενικός Πρόξενος του Πακιστάν στη Σαγκάη, Hussain Haider δήλωσε ότι οι εξαγωγές ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων από το Πακιστάν στην Κίνα έφτασαν τα 65 εκατομμύρια δολάρια το 2021, αύξηση από 8 εκατομμύρια δολάρια το 2020, γεγονός που δείχνει μεγάλες δυνατότητες για τα αποξηραμένα προϊόντα του Πακιστάν. εξαγωγή φρούτων στην Κίνα.

«Το Πακιστάν έχει ισχυρή γεωργική βάση και ποιοτικά αποξηραμένα φρούτα. Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Κίνας-Πακιστάν, το Πακιστάν εξάγει αποξηραμένα φρούτα στην Κίνα με μηδενικούς δασμούς, κάτι που είναι μεγάλο όφελος για το Πακιστάν», είπε ενώ απευθυνόμενος σε διαδικτυακό σεμινάριο για την εξαγωγή αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών από το Πακιστάν.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο του Πακιστάν στη Σαγκάη σε συνεργασία με την Αρχή Ανάπτυξης Εμπορίου του Πακιστάν για να αξιοποιήσει τις πολυάριθμες δυνατότητες των εξαγωγών αποξηραμένων φρούτων του Πακιστάν στην Κίνα, ανέφερε το China Economic Net (CEN).

Ο Hussain Haider είπε: «Τα κινέζικα σνακ είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και τα σνακ με υψηλή διατροφή γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Η προτίμηση για μικρές συσκευασίες αυξάνεται και η ηλεκτρονική αγορά γίνεται ο κυρίαρχος τρόπος αγοράς. Καλύπτοντας τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, οι πακιστανικές εταιρείες αποξηραμένων φρούτων μπορούν να εκμεταλλευτούν επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Περισσότερες από 20 συνδεδεμένες εταιρείες από την Κίνα και το Πακιστάν παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο. Οι πακιστανικές επιχειρήσεις προτείνουν την απλοποίηση των διαδικασιών οδικών μεταφορών, την αύξηση των καναλιών μεταφοράς και τη μείωση του κόστους μεταφοράς.

Η συνεχιζόμενη επιδημία στη Σαγκάη έχει κάνει τους ανθρώπους να δίνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή στα τρόφιμα και να συνειδητοποιούν τη σημασία των θρεπτικών τροφίμων που μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι παρούσες κινεζικές επιχειρήσεις εμπορίου, εφοδιαστικής και ηλεκτρονικού εμπορίου πιστεύουν ότι η εξαγωγή αποξηραμένων φρούτων από το Πακιστάν στην Κίνα έχει λαμπρό μέλλον και είναι πρόθυμες να παρουσιάσουν ποιοτικά πακιστανικά προϊόντα αποξηραμένων φρούτων μέσω εκθέσεων και άλλων καναλιών για να επεκτείνουν τη δημοτικότητά τους στην Κίνα.

Το Πακιστάν εξήγαγε ελαιούχους σπόρους, ξηρούς καρπούς και πυρήνες αξίας 185,2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους δέκα μήνες (Ιούλιος-Απρίλιος) του τρέχοντος οικονομικού έτους έναντι εξαγωγών 84,6 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, παρουσιάζοντας αύξηση 118,93 τοις εκατό, σύμφωνα με προς το Γραφείο Στατιστικής του Πακιστάν (PBS).

Σε επίπεδο ποσότητας, οι εξαγωγές ελαιούχων σπόρων, ξηρών καρπών και πυρήνων αυξήθηκαν επίσης κατά 76,06 τοις εκατό, αυξάνοντας από 77.415 τόνους σε 136.294 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Κίνα έχει γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Πακιστάν εδώ και χρόνια. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, η Κίνα εισήγαγε συνολικά 2,819 εκατομμύρια τόνους αποξηραμένων και φρέσκων πεπονιών και ξηρών καρπών, σημειώνοντας αύξηση 12,9 τοις εκατό σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Exit mobile version