Σε μια πεντανόστιμη ομελέτα, σε σαλάτες αλλά και σε σούπες, τα μανιτάρια που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη μαγειρική και αποτελούν αντικείμενο πολλών μελετών υγείας και διατροφής αλλά και αφορμή για την ανάδειξη καινοτομιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Technavio, η αγορά μανιταριών θα έχει αύξηση πωλήσεων που θα φτάσει ακόμη και μέχρι το ύψος των 19 περίπου δισεκατομμυρίων μέχρι το 2025. Είναι, επομένως, το γάλα μανιταριών το μελλοντικό ρόφημα που θα «εισβάλει» στην καθημέρινότητά μας, όπως έγινε με τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα βρώμης, σόγιας και αμυγδάλου;
Σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας της χρονιάς, την CES, η Myco Technology παρουσίασε την καινοτομία του γάλατος από μανιτάρια το οποίο έχει ως βάση του απλά συστατικά όπως το νερό, το ηλιέλαιο και το ζαχαροκάλαμο. Αυτά αναμειγνύονται με τη σκόνη του μανιταριού και έχουν ως αποτέλεσμα ένα πλούσιο σε θρεπτικές αξίες φυτικό γάλα.