Export Greece What's New Let's get rewarded Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023: Επανέρχονται για 14η συνεχόμενη χρονιά υπό τη διοργάνωση του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου
Let's get rewarded

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023: Επανέρχονται για 14η συνεχόμενη χρονιά υπό τη διοργάνωση του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου

O μεγάλος θεσμός των Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας επανέρχεται φέτος για 14η χρονιά υπό την αιγίδα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου και του Stelios Foundation. Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, στα πλαίσια του εκτενούς φιλανθρωπικού έργου του, έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο παρέχει χρηματοδότηση και συμβουλές για εκπαιδευτικές, επιχειρηματικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ίδρυμα χορηγεί επίσης ετήσια βραβεία με χρηματικά έπαθλα για επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για 14η συνεχή χρονιά, μέσω του θεσμού των Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει νέους και νέες επιχειρηματίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και του ενισχύει οικονομικά με βραβεία συνολικής αξίας €100.000, για 3 νικητές:

Ο πρώτος νικητής θα λάβει 50.000 , ο δεύτερος  30.000 ευρώ και ο τρίτος 20.000 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι με τη φετινή διοργάνωση, τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηϊωάννου» θα έχουν ενισχύσει τις νέες επιχειρήσεις της χώρας με το συνολικό ποσό των 1.130.000 ευρώ. H προθεσμία υποβολής αιτήσεων (που υποβάλλονται αποκλειστικά online) λήγει στις 4 Αυγούστου.

Οι προϋποθέσεις

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για τα βραβεία πρέπει:

  • Να είναι έως 40 ετών (να έχουν γεννηθεί το 1983 και μετέπειτα)
  • Να έχουν ιδρύσει ελληνική εταιρεία και να έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα
  • Να έχουν συγκεντρώσει συνολικό τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ το χρόνο
  • Η επιχείρησή τους να απασχολεί τουλάχιστον τρία άτομα
  • Ο υποψήφιος για το βραβείο επιχειρηματίας πρέπει να είναι μέτοχος της επιχείρησης σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν από κοινού πάνω από το 80% της επιχείρησης.
  • Η προθεσμία αιτήσεων για τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηϊωάννου είναι έως και τις 4 Αυγούστου 2023.
Πώς γίνεται η υποβολή των αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι για τα βραβεία υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά online μέσα από τη σελίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου: https://steliosfoundation.gr/vraveia-epicheirimatikotitas/.
Οι υποψήφιοι καλούνται να «κατεβάσουν» από εκεί τη σχετική φόρμα συμμετοχής, να τη συμπληρώσουν και να τη στείλουν σε μορφή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Margarita.Profyri@stelios.com, αναφέροντας “STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS” στο θέμα του e-mail. Υπενθυμίζεται ότι η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 4 Αυγούστου 2023.

Η απονομή των βραβείων

Θα ακολουθήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και σε ακριβή ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως η τελετή απονομής των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου». Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σε ιστορικό αναπαλαιωμένο ακίνητο ιδιοκτησίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, στην καρδιά της Πλάκας, στο εμβληματικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 22. Πρόκειται για τον νέο ιδιόκτητο χώρο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηϊωάννου με την ονομασία «Stelios Foundation Conference Hall» (Συνεδριακό Κέντρο Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου).

Η έμπνευση

Αν κάποιος γνωρίζει καλά από νεανική επιχειρηματικότητα, από το πώς μια καλή ιδέα μετουσιώνεται σε πράξη και κερδοφόρα επιχείρηση είναι ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος «τάραξε τα νερά» με την αεροπορική easyJet.com το 1994, σε ηλικία μόλις 27 ετών. Έξι χρόνια αργότερα έβαλε την easyJet.com στο London Stock Exchange προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αύξηση του στόλου της από 16 σε 330 αεροσκάφη Airbus, που σήμερα μεταφέρουν σχεδόν 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Στρατηγικά, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου διατήρησε την ιδιοκτησία του σήματος easyJet.com στη δική του ιδιωτική εταιρεία και επέκτεινε το easy family of brands σε άλλους τομείς, όπως οι easyHotel.com, easyCar.com και πολλούς άλλους. Τόσο το επιχειρηματικό, όσο και το φιλαθρωπικό του έργο αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους επιχειρηματίες παγκοσμίως.

Exit mobile version