Let's Talk

Ούζο Πλωμαρίου: Το μυστικό της επιτυχίας και τα επόμενα σχέδια της ιστορικής ποτοποιίας

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Ο Ισίδωρος Αρβανίτης, αποστάζοντας στις σωστές αναλογίες αρωματικούς σπόρους και βότανα της Λέσβου, μαζί με αρωματικά που αναζήτησε στην άλλη άκρη της γης, δημιούργησε το μοναδικό και περίφημο Ούζο Πλωμαρίου, που διατηρεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του.

Πάνω από έναν αιώνα μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει, για την ποτοποιία που είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη. Συνεχίζει να παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα.

Το Ούζο Πλωμαρίου έχει δυναμική παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο κατάλληλος σχεδιασμός, η σωστή ενημέρωση, προβολή και το ευρύ δίκτυο διανομής οδήγησαν στη διάθεση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού όπου εξάγεται πλέον σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως

Η ποιότητα αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της ποτοποιίας και αυτό αποδεικνύεται από τις διακρίσεις και την πορεία της στη διεθνή αγορά. Από το 1930 μέχρι σήμερα, Ούζο Πλωμαρίου έχει αποσπάσει περισσότερες από 30 βραβεύσεις σε διαγωνισμούς αποσταγμάτων, διεθνείς και τοπικές εκθέσεις

Παράλληλα από το 2018 το Ούζο Πλωμαρίου έχει πιστοποιηθεί από τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, μια πρωτοβουλία από εξωστρεφείς παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις ελληνικής ιδιοκτησίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. Όλες οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι καταρχάς ελληνικής ιδιοκτησίας ,με έδρα και παραγωγή στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία είναι πλέον διαδεδομένη στον καταναλωτή έπειτα από συλλογικές και οργανωμένες δράσεις προώθησης όλα αυτά τα χρόνια

Το ExportGreece συνομίλησε με στελέχη από το Ούζο Πλωμάρι για την επιτυχημένη πορεία του περίφημου ελληνικού ποτού.

 – Το ούζο Πλωμάρι είναι διεθνές brand, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ;

Η αποσταγματοποιία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι μια από τις πλέον παραδοσιακές αποσταγματοποιίες της χώρας μας με πάνω από έναν αιώνα παρουσίας. Όλα αυτά τα χρόνια η ποτοποιία μας εφαρμόζει τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, αξιοποιώντας 18 μικρούς άμβυκες – σαν 18 μικρά αποσταγματοποιεία κάτω από την ίδια στέγη- ενώ στη μυστική συνταγή χρησιμοποιείται γλυκάνισος Λισβορίου, που όπως λέγεται είναι ο καλύτερος του κόσμου! Η οικογενειακή εταιρεία, που είναι 100% ελληνική, πιστή στις παραδόσεις της ακολουθεί την ίδια μέθοδο απόσταξης των προϊόντων της όλα αυτά τα χρόνια. Το καταρτισμένο προσωπικό της σε συνδυασμό με τα πολύτιμα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του αποστάγματος έχουν καθιερώσει το Ούζο στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Η διασφάλιση της άριστης ποιότητας του τελικού προϊόντος, αλλά και όλων των ενδιάμεσων σταδίων παραγωγής αποτελούν προτεραιότητα μας. Οι συνεχείς έλεγχοι που γίνονται στον έλεγχο διασφάλισης ποιότητας του αποστακτηρίου μας καθημερινά, υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 1.050 και καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγής, από τα συστατικά, την απόσταξη και την εμφιάλωση, μέχρι την αποθήκευση και τα υλικά συσκευασίας. Αν στα παραπάνω προσθέσετε την αγάπη και το μεράκι που βάζουμε στη δημιουργία των προϊόντων μας θα έχετε το μυστικό της επιτυχίας!

– Ποια είναι τα επόμενα επενδυτικά σας σχέδια;

Στα άμεσα πλάνα της εταιρεία είναι η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής Τσίπουρου Δεκαράκι, στον Τύρναβο. Η νέα αυτή μονάδα θα μας επιτρέψει να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες παραγωγής του τσίπουρου Δεκαράκι

– Ποιος είναι ο ετήσιος όγκος εξαγωγών σε τόνους και τι ποσοστό από τη συνολική παραγωγή προορίζεται για εξαγωγή; Επιπλέον, υπάρχουν νέες αγορές στόχοι για το Πλωμάρι;

Πρόσφατα τα προϊόντα μας παρουσιάσθηκαν στις αγορές του Μαρόκο και Παναμά. Οι εξαγωγές αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας μιας και είναι το 70% περίπου του όγκου πωλήσεών μας. Πάντα διερευνούμε ευκαιρίες για να μπούμε και σε νέες αγορές.

– Όσον αφορά τα ελληνικά ποτά και τους καταναλωτές του εξωτερικού συνολικά, ποια είναι η αντιμετώπιση τους; Θα λέγατε πώς είναι εύκολο να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη των ξένων καταναλωτών;

Τίποτα δεν είναι εύκολο. Όλα κερδίζονται με κόπο και συνεχή προσπάθεια. Η έμφαση στην ποιότητα και την ελληνική παράδοση είναι δύο στοιχεία που συμβάλλουν σημαντικά στο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των καταναλωτών του εξωτερικού και των προϊόντων μας. Εδώ βέβαια να συμπληρώσουμε και τις εμπειρίες που έχουν βιώσει ένα καλοκαίρι, στις διακοπές τους, κάτω από τον ήλιο, με την αλμύρα της θάλασσας και τους υπέροχους ελληνικούς μεζέδες να συνοδεύουν ένα ποτήρι Ούζο Πλωμαρίου με πάγο!