Export Greece Tourism Flight Mode Οι κανόνες της Ryanair, Jet2, easyJet και TUI για το φαγητό στο αεροπλάνο
Flight Mode Tourism

Οι κανόνες της Ryanair, Jet2, easyJet και TUI για το φαγητό στο αεροπλάνο

Woman with pink suitcase and passport with boarding pass standing on passengers ladder of airplane opposite sea with palm trees. Tourism concept

Με τις καλοκαιρινές αποδράσεις να έχουν ξεκινήσει και τις τιμές να συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά οι ταξιδιώτες πολλές φορές επιλέγουν να πάρουν τα δικά τους σνακ στο αεροπλάνο, επειδή τα τρόφιμα στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο μπορεί να είναι ακριβά.

Ποιοι είναι όμως οι κανόνες όταν πρόκειται να πάρετε τρόφιμα σε μια πτήση στις χειραποσκευές σας;  Οι οδηγίες από κάθε αεροπορική εταιρεία διαφέρουν, αλλά πιο κάτω μπορείτε να δείτε τι λένε σχετικά η Ryanair, η Jet2, η easyJet και η TUI.

TUI

Η TUI επιτρέπει στους επιβάτες να παίρνουν τρόφιμα στα αεροπλάνα της: «Ωστόσο, δεν μπορούμε να παρέχουμε εγκαταστάσεις θέρμανσης στο αεροσκάφος – αν και για τα βρέφη, είμαστε σε θέση να ζεστάνουμε μπουκάλια με γάλα σε ζεστό νερό.

«Ως εκ τούτου, θα συμβουλεύαμε τρόφιμα χαμηλού κινδύνου, όπως προπαρασκευασμένα σάντουιτς και σνακ που μπορούν να καταναλωθούν κρύα».

Ryanair

Η Ryanair δήλωσε προηγουμένως ότι έχει μια πολιτική «feel free» που επιτρέπει στους επιβάτες να φέρνουν μαζί τους φαγητό και αναψυκτικά, αλλά δεν επιτρέπονται ζεστά ποτά. Λένε ότι «για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους επιβάτες να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με ζεστά ποτά ή να καταναλώσουν το δικό τους αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης».

Jet2

«Δεν μπορείτε να φέρετε ζεστό φαγητό ή ζεστά ποτά στα αεροπλάνα μας. Ωστόσο, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από γεύματα, ζεστά και κρύα σάντουιτς και ποτά, τα οποία μπορείτε να προαγοράσετε στη διαχείριση της κράτησής μου ή να αγοράσετε επί του αεροσκάφους.

«Δεν μπορείτε να φέρετε το δικό σας αλκοόλ στο αεροπλάνο για να το πιείτε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Κατά τη διάρκεια της πτήσης σας μπορείτε να καταναλώσετε μόνο αλκοολούχα ποτά που αγοράσατε στο αεροσκάφος. Και διατηρούμε το δικαίωμα να σερβίρουμε αλκοολούχα ποτά κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια».

easyJet

Η easyJet είναι μία από τις πιο χαλαρές αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά το φαγητό και το ποτό. «Μπορείτε να φέρετε αλκοόλ που αγοράσατε στο σαλόνι αναχωρήσεων του αεροσκάφους στην καμπίνα, αρκεί να μην έχει ανοιχτεί. Το αλκοόλ πρέπει να είναι χαμηλότερο από 70% abv και να είναι συσκευασμένο είτε σε σακούλα για ψώνια του αεροδρομίου είτε στην τσάντα της καμπίνας σας. Απαγορεύεται αυστηρά η κατανάλωση αλκοόλ που δεν έχει αγοραστεί στο αεροσκάφος και όσοι βρεθούν να καταναλώνουν το δικό τους αλκοόλ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινική δίωξη.

«Μπορείτε να φέρετε φαγητό στην καμπίνα, αν και πουλάμε μια σειρά από νόστιμα φαγητά και ποτά στο αεροσκάφος. Υπάρχει όριο 100 ml για τα υγρά τρόφιμα, όπως σούπα ή κρέμα. Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με την εισαγωγή τροφίμων και ποτών, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους κανόνες για τον προορισμό σας.

«Μπορείτε επίσης να φέρετε ζεστά ροφήματα στο αεροσκάφος, αν τα έχετε αγοράσει από το αεροδρόμιο και έχουν καπάκι».

Exit mobile version