Export Greece Market Οι στόχοι της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ για μείωση εκπομπών CO₂ επικυρώθηκαν
Market

Οι στόχοι της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ για μείωση εκπομπών CO₂ επικυρώθηκαν

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, έρχεται να ενισχύσει τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της επίσημης επικύρωσης των στόχων μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία «Science Based Targets» (SBTi). Αυτή η πρωτοβουλία αναγνωρίζει τις εταιρείες που θέτουν επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές της Συμφωνίας του Παρισιού.

Η ανάγκη για δράση είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο αισθητές. Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αναγνωρίζει τη σημασία της συμβολής της στον περιορισμό της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας, δεσμευόμενη να μειώσει τις εκπομπές CO₂ σε όλα τα πεδία δραστηριότητας της. Οι στόχοι της, που έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030, περιλαμβάνουν τη μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Συγκεκριμένα, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στοχεύει σε μείωση κατά 42% των εκπομπών CO₂ για τα πεδία 1 και 2, και τουλάχιστον 25% για το πεδίο 3, ενώ οι εκπομπές FLAG του πεδίου 3 θα μειωθούν κατά 30% τουλάχιστον. Αυτή η στρατηγική δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει σε έναν βιώσιμο και υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικήτας Ποθουλάκης, τονίζει τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας: «Στην ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελεί θεμελιώδη αξία που διατρέχει τη λειτουργία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων και η συνεισφορά όλων μας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική.»

Η επικύρωση των στόχων της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ από την SBTi είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την επιχειρηματική κοινότητα. Αποτελεί μια καλή πρακτική που ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά σε μια εποχή που η δημόσια συνείδηση γύρω από την κλιματική αλλαγή αυξάνεται, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν και να επενδύσουν σε καθαρές και βιώσιμες πρακτικές.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αφού επικυρώνει τη δέσμευσή της, αναδεικνύει μάλιστα και τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματικότητα του μέλλοντος. Μέσα από στρατηγικές που προάγουν τη μείωση των εκπομπών CO₂, η εταιρεία θέτει τα θεμέλια για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο κόσμο, εμπνέοντας και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Exit mobile version