Export Greece Market Press Room ΕΛΟΠΥ και ASC αναδεικνύουν τη βιώσιμη ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε διεθνές κοινό
Press Room

ΕΛΟΠΥ και ASC αναδεικνύουν τη βιώσιμη ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε διεθνές κοινό

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), σε συνεργασία με τον οργανισμό Aquaculture Stewardship Council (ASC), φιλοξένησε στην Ελλάδα ένα διεθνές κλιμάκιο αποτελούμενο από αγοραστές μεγάλων αλυσίδων super markets και δημοσιογράφους γεύσης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το τετραήμερο αυτό ταξίδι (24 – 27 Σεπτεμβρίου) είχε στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και της σημαντικής συμβολής της στην παγκόσμια αγορά φρέσκων, ποιοτικών ψαριών.

Η αποστολή αυτή περιλάμβανε επισκέψεις σε μονάδες μελών της ΕΛΟΠΥ, οι οποίες έχουν λάβει την πιστοποίηση ASC για τη βιώσιμη εκτροφή ψαριών, καθώς και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες με φρέσκα προϊόντα. Οι προσκεκλημένοι, πέρα από τις επαγγελματικές επαφές που είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν με τα μέλη της ΕΛΟΠΥ, απόλαυσαν γεύσεις ελληνικής παράδοσης και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μαγειρικές δράσεις, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της ελληνικής παραγωγής.

Η συνεργασία της ΕΛΟΠΥ με την ASC αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ενέργειες προβολής της βιώσιμης ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Η πιστοποίηση ASC, γνωστή για την αυστηρότητά της, αποτελεί εγγύηση ότι οι παραγωγοί συμμορφώνονται με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ευζωίας των ψαριών, προστασίας του περιβάλλοντος και της θάλασσας. Αυτές οι πρωτοβουλίες ενισχύουν την εμπιστοσύνη των αγοραστών και ενδυναμώνουν το κύρος της ελληνικής παραγωγής.

Για τους διεθνείς αγοραστές, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές φρέσκων και ποιοτικών ιχθυηρών. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις παραγωγικές διαδικασίες και να διαπιστώσουν τις αυστηρές πρακτικές που ακολουθούνται, ενισχύοντας έτσι την προοπτική νέων συνεργασιών.

Η εν λόγω δράση δείχνει τη δέσμευση της ΕΛΟΠΥ να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή αγορά, προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα που συνδυάζουν ποιότητα και βιωσιμότητα. Το μέλλον της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας φαίνεται λαμπρό, με τη συνεργασία ΕΛΟΠΥ και ASC να αποτελεί κινητήριο δύναμη για περαιτέρω ανάπτυξη.

Exit mobile version