Export Greece What's New Good News ISOMAT: Νέα μονάδα παραγωγής EPS για βιώσιμες λύσεις θερμομόνωσης
Good News

ISOMAT: Νέα μονάδα παραγωγής EPS για βιώσιμες λύσεις θερμομόνωσης

Η ISOMAT, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των δομικών υλικών, έχει προχωρήσει σε μία σημαντική στρατηγική κίνηση με την ολοκλήρωση της νέας της μονάδας παραγωγής EPS (διογκωμένη πολυστερίνη) στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Αυτή η μονάδα δεν αποτελεί μόνο μια επένδυση στην παραγωγή, αλλά και μια δέσμευση στην αειφορία και την ποιότητα, απαντώντας έτσι στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις εξωτερικής θερμομόνωσης.

Η μονάδα παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2024, λειτουργεί σε έναν ολοκαίνουριο και τεχνολογικά προηγμένο χώρο έκτασης 4.500 τ.μ. Στον χώρο αυτό, παράγονται αρχικά τα ημιέτοιμα blocks, με δύο ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για λευκά και γραφιτούχα προϊόντα. Αυτή η διαχωρισμένη παραγωγή εξασφαλίζει την ποιότητα και αποφεύγει οποιαδήποτε πιθανή ανάμιξη των προϊόντων. Για να διασφαλίσει τη σταθερή ποιότητα, η ISOMAT συνεργάζεται στενά με τον γνωστό γερμανικό οίκο BASF για την προμήθεια πρώτης ύλης.

Η νέα μονάδα παραγωγής EPS της ISOMAT είναι καινοτόμος καθώς λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές CO2. Η παραγωγή ατμού για την παραγωγή των θερμομονωτικών υλικών προέρχεται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, η οποία προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά την ISOMAT πρωτοπόρο στην υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

Επιπλέον, η μονάδα διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης EPS με μηδενικά απόβλητα. Η παραγωγική διαδικασία, που βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες και αυτοματισμούς, έχει μέγιστη δυναμικότητα 1.500 m³ ανά ημέρα. Οι διαδικασίες αυτές πραγματοποιούνται χωρίς άμεση ανθρώπινη παρέμβαση, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ISOMAT, Θάνος Τζιρίτης, τονίζει: «Στηρίζουμε την αγορά και ενισχύουμε τη δυναμική μας παρουσία στην εξωτερική θερμομόνωση και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Η υπερσύγχρονη μονάδα μας μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες των συνεργατών μας».

Η επένδυση αυτή εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό της ISOMAT για την κτιριακή αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της προϊοντικής της γκάμας. Η εταιρεία παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για υψηλή ποιότητα και συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με συνεχείς ελέγχους από καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου. Με αυτές τις πρωτοβουλίες, η ISOMAT αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο των δομικών υλικών.

Exit mobile version