Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ έδωσε δυναμικό παρών στη διεθνή έκθεση SIAL Paris 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου. Με στόχο την προώθηση των προϊόντων του και την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ο ΠΙΝΔΟΣ παρουσίασε στην παγκόσμια σκηνή το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, το οποίο προέρχεται από τις παραδοσιακές φάρμες της Πίνδου και αποτελεί βασικό πλεονέκτημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Η υψηλή ποιότητα του κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ διασφαλίζεται από αυστηρούς ελέγχους και είναι αναγνωρισμένη μέσω του Εθνικού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας. Το κοτόπουλο εκτρέφεται με 100% φυτικές τροφές, όπως καλαμπόκι, που προσδίδουν στο προϊόν το χαρακτηριστικό του κίτρινο χρώμα και την εξαιρετική του γεύση, η οποία έχει κερδίσει βραβείο από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (iTQi). Ο Συνεταιρισμός προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως έτοιμα ψημένα κοτόπουλα, σνίτσελ, κοτομπουκιές και παραδοσιακά αλλαντικά, αντανακλώντας την αυθεντικότητα της ελληνικής παράδοσης.
Η συμμετοχή του ΠΙΝΔΟΣ στην SIAL Paris δεν περιορίστηκε μόνο στην παρουσίαση των προϊόντων του, αλλά περιλάμβανε και γαστρονομικές δημιουργίες από τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, οι οποίες αναδείκνυαν τις μοναδικές γεύσεις του ελληνικού κοτόπουλου. Στο εστιατόριο Evi Evane στο Παρίσι, η Ντίνα Νικολάου, μαζί με την αδερφή της Μαρία, παρουσίασαν καινοτόμες συνταγές, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις γαστρονομικές δυνατότητες του κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ.
Η στρατηγική εξωστρέφειας του Συνεταιρισμού επεκτείνεται συνεχώς, εστιάζοντας στη διείσδυση σε νέες αγορές και στην ενίσχυση των ήδη υπάρχουσών συνεργασιών. Το κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Σουηδία, το Ντουμπάι και πολλές άλλες, με στόχο την εκπαιδευτική προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της μεσογειακής διατροφής.