Agenda

Μια ημέρα αφιερωμένη στο ελληνικό απόσταγμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει για 8η χρονιά και θα φιλοξενηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2025, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για τη μοναδική εκδήλωση που αφιερώνεται αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα, όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι και τα αποστάγματα σταφυλής, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να γευτεί τα πιο εκλεκτά προϊόντα του κλάδου.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει συμμετοχή περισσότερων από 30 αποσταγματοποιιών και ποτοποιίων από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα παρουσιάσουν πάνω από 150 προϊόντα, από τα πιο γνωστά έως σπάνια και εξαιρετικά αποστάγματα. Ανάμεσά τους, θα βρει κανείς premium ούζα και τσίπουρα διπλής και τριπλής απόσταξης, καθώς και παραδοσιακά ή πιο σύγχρονα αποστάγματα φρούτων και λικέρ από αρωματικά βότανα της ελληνικής υπαίθρου.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αποτελεί μια γιορτή για την ποιότητα και την παράδοση, καθώς συμμετέχουν μόνο επώνυμες, τυποποιημένες ελληνικές ποτοποιίες, με προϊόντα που αντιπροσωπεύουν το μέλλον του κλάδου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς αυτών των ποτών και να τα γευτούν, ανακαλύπτοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, πολλοί bartenders και mixologists από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εμπνευστεί από τα ελληνικά αποστάγματα, δημιουργώντας πρωτότυπα κοκτέιλ και εμπλουτίζοντας κλασικά ποτά με ελληνική ταυτότητα, όπως το Negroni με τσίπουρο και το Bloody Mary με ούζο.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το «Baijiu Masterclass», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το εθνικό απόσταγμα της Κίνας, το Baijiu, σε σεμινάριο γευσιγνωσίας. Επίσης, η συγκριτική γευστική δοκιμή «Grappa & Τσίπουρο: αδέρφια ή ξαδέρφια;» θα εξετάσει τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο εμβληματικών αποσταγμάτων από την Ιταλία και την Ελλάδα. Τέλος, η εκδήλωση «Premium Ούζο: Τι είναι και Πώς Πίνεται» θα αναδείξει κορυφαία ούζα της Ελλάδας, συνοδευμένα από εκλεκτούς μεζέδες.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό σε δύο τετράωρες ζώνες, από τις 11:30-15:30 και από τις 16:00-20:00, με είσοδο 15€ (12€ για φοιτητές). Η τιμή περιλαμβάνει κατάλογο εκθετών, αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικά ελληνικά αποστάγματα. Οι θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι περιορισμένες, ενώ η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσφέρει καλύτερες τιμές και εξασφαλίζει τη συμμετοχή σας.