Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Θεσσαλίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα. Η έκθεση, η οποία κράτησε τρεις ημέρες, εντυπωσίασε το κοινό και έφερε σε επαφή τους Θεσσαλούς παραγωγούς με τους καταναλωτές της πρωτεύουσας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 14 προϊόντα από τη Θεσσαλία, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης ως ΠΟΠ (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) ή ΠΓΕ (Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης).
Η ανταπόκριση του αθηναϊκού κοινού ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης, ενώ οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερώσουν τους καταναλωτές για την ποιότητα των προϊόντων τους και τις φιλο-περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθούν. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτά προϊόντα όπως το κρασί και το ούζο του Τυρνάβου, το κάστανο Μελιβοίας, τα μήλα Αγιάς και το ρεβίθι Αμοργός Φαρσάλων, μεταξύ άλλων.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη προβολή στα προϊόντα της Θεσσαλίας και στην προσπάθεια των τοπικών παραγωγών να δημιουργήσουν ποιοτικά προϊόντα με μοναδική ταυτότητα. Η εκδήλωση αυτή συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των θεσσαλικών προϊόντων, αφού η έκθεση προσέφερε μία σημαντική ευκαιρία για την παρουσίαση της ποιότητας και της αξίας των τοπικών προϊόντων.
Οι Θεσσαλοί παραγωγοί και συνεταιριστές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για την άριστη οργάνωση της έκθεσης, η οποία παρά την πρώτη της διοργάνωση, ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Οι εκθέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν και σε μελλοντικές εκθέσεις. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η έκθεση θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους καταναλωτές να γνωρίσουν τα προϊόντα της Θεσσαλίας.
Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα μόνο μέρος της στρατηγικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, και το επόμενο ραντεβού των Θεσσαλών παραγωγών θα είναι στην EXPOΤΡΟΦ στην Αθήνα (1-3 Μαρτίου) και στην Food Expo (8-10 Μαρτίου), δύο από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα.