Press Room

2ο TrophyΤροφή Meet-Up: Στο επίκεντρο τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων και η καινοτομία στην αγροδιατροφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο TrophyΤροφή Meet-Up στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου 2025, με θέμα «Βιώσιμα συστήματα τροφίμων – Από την παραγωγή, στην κατανάλωση και την αξιοποίηση αποβλήτων». Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγκέντρωσε πλήθος συμμετεχόντων από τον χώρο της αγροδιατροφής, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας.

Το TrophyΤροφή είναι μια πρωτοβουλία του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες στον τομέα της αγροδιατροφής από το 2019. Στο φετινό Meet-Up, το κοινό παρακολούθησε δυναμικές συζητήσεις για τη μείωση σπατάλης τροφίμων, την κυκλική οικονομία και την αξιοποίηση παραπροϊόντων, ενώ συμμετείχε και σε εργαστήριο παραγωγής ιδεών γύρω από τη βιωσιμότητα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το ΓΠΑ και υποστηρίχθηκε από την Goody’s – Everest Group, τη μπύρα ΝΗΣΟΣ και τους χυμούς Οικογένεια Χριστοδούλου. Το TrophyΤροφή αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός θεσμός για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγροδιατροφή.