Tourism

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival

Πρώτη ελληνική πόλη το Λουτράκι με τη διεθνή διάκριση “Culinary Capital”.

Με εξαιρετική επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου και επαγγελματιών του τουρισμού και της γαστρονομίας, ολοκληρώθηκε το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, που διοργανώθηκε από τις 30 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2025, από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O).

Κατά την τελετή έναρξης στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ, έγινε η επίσημη απονομή του τίτλου “Culinary Capital” από τον οργανισμό World Food Travel Association, καθιστώντας το Λουτράκι την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή τη σημαντική διάκριση, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της στον γαστρονομικό τουρισμό.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά με μια εκδήλωση εν πλω στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου η γαστρονομία συνάντησε τη μουσική και την παράδοση, ενώ σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσίες, live cooking και ειδικά μενού από τοπικά εστιατόρια και παραγωγούς.

Μεταξύ των highlights, ξεχώρισαν οι δημιουργίες των σεφ Τάκη Διαμαντόπουλου και Κώστα Σακούλη, τα cocktails εμπνευσμένα από την Κορινθία από τους bartenders Δημήτρη Αλεξανδρή και Νίκο Λάλο, και η οινογευσία από τα οινοποιεία ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ και Μπαραφάκας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ υλοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης (press trip) με συμμετοχή δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυθεντικές εμπειρίες του τόπου: ελαιογνωσία στο Markellos Olive, γεύμα στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, ευεξία στο Loutraki Thermal Spa και γαστρονομικό δείπνο στο “Ωκεανός Restaurant”.

Η διοργάνωση κορυφώθηκε με ένα μαγευτικό live cooking στη Λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας, με τη συμμετοχή του σεφ Ιωάννη Στέφη και της ομάδας Experience Perachora Corinthia.

Η φετινή διοργάνωση υποστηρίχθηκε επικοινωνιακά από ολοκληρωμένη καμπάνια προβολής, φυσική και ψηφιακή, ενώ ειδική εφαρμογή του φεστιβάλ επέτρεψε στους επισκέπτες να περιηγηθούν στον «χάρτη γεύσεων».

Το Taste of Loutraki 2025 επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη δυναμική της γαστρονομίας ως εργαλείο τοπικής και τουριστικής ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τη φύση, την παράδοση και τη φιλοξενία της Κορινθίας.

Σχεδιασμός και οργάνωση Φεστιβάλ:  Η εταιρεία τουριστικού marketing Respond on Demand