Export Greece Export Export News 8)Η Tesla China εξήγαγε μόνο 60 αυτοκίνητα τον Μάρτιο καθώς ο Covid πλήττει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας
Export News

8)Η Tesla China εξήγαγε μόνο 60 αυτοκίνητα τον Μάρτιο καθώς ο Covid πλήττει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Tesla εξήγαγε μόνο 60 κινεζικά αυτοκίνητα τον Μάρτιο, σύμφωνα με εμπορική αρχή τη Δευτέρα, με την εγχώρια αγορά να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της, ενώ οι περιορισμοί του ιού σε περιοχές όπως η Σαγκάη και η Τζιλίν βλάπτουν τις παραδόσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Σαγκάη φιλοξενεί το «εργοστάσιο giga» πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί τον κύριο εξαγωγικό της κόμβο και έχει την ικανότητα να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα ετησίως.

Αλλά το εργοστάσιο — όπως και μεγάλο μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας — έχει πληγεί από διακοπές που σχετίζονται με την πανδημία.

Ενώ η Tesla China παρέδωσε 65.814 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της τον περασμένο μήνα, μόνο 60 εξήχθησαν, δήλωσε τη Δευτέρα η China Passenger Car Association (CPCA), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Συγκριτικά, η εταιρεία είχε εξάγει 33.315 οχήματα τον Φεβρουάριο.

Η πτώση της Tesla είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης σε όλη την Κίνα, όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 10,5% από πέρυσι σε 1,6 εκατομμύρια οχήματα λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό των ανανεωμένων εξάρσεων του ιού που έπληξαν τα logistics και τις λιανικές πωλήσεις.

Ωστόσο, ο τομέας της νέας ενέργειας φαίνεται να είναι το σπάνιο φωτεινό σημείο, με τις παραδόσεις των οχημάτων να αυξάνονται κατά 137,6%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021 και να φθάνουν τις 445.000 μονάδες, ανέφερε η CPCA.

Παρά την έλλειψη τσιπ και τις υψηλές τιμές λιθίου, ο γενικός γραμματέας της CPCA Cui Dongshu είπε ότι το μερίδιο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων “έφθασε σε νέο υψηλό 36%” τους πρώτους δύο μήνες του έτους.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους αριθμούς της Tesla τον Απρίλιο, δεδομένου ότι το εργοστάσιό της στη Σαγκάη φέρεται να ανέστειλε την παραγωγή από τις 28 Μαρτίου εν μέσω του lockdown της πόλης για τον ιό.

Η πολιτική του Πεκίνου για τον μηδενισμό του Covid για την εξάλειψη των συστάδων είναι ολοένα και πιο τεταμένη καθώς η χώρα μάχεται το χειρότερο κύμα μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Nio ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανέστειλε την παραγωγή οχημάτων λόγω σκληρών καραντιών σε ολόκληρη τη χώρα και προειδοποίησε για καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Exit mobile version