Export Greece Export Export News 8)Ινδία: Οι εξαγωγές μηχανικής αναμένεται να διατηρήσουν τη δυναμική της ανάπτυξης παρά τη γεωπολιτική ένταση
Export News

8)Ινδία: Οι εξαγωγές μηχανικής αναμένεται να διατηρήσουν τη δυναμική της ανάπτυξης παρά τη γεωπολιτική ένταση

Το Συμβούλιο Προώθησης Εξαγωγών Μηχανικών την Κυριακή δήλωσε ότι οι αποστολές αναμένεται να διατηρήσουν τη δυναμική ανάπτυξης κατά το τρέχον οικονομικό έτος παρά τις προκλήσεις της πίεσης κόστους και της αναδυόμενης γεωπολιτικής έντασης λόγω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Οι εξαγωγές ειδών μηχανικής ξεπέρασαν τα 111 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να διατηρήσουν τη δυναμική ανάπτυξης και στην τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο παρά τις προκλήσεις που αναδύονται από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της EEPC, Mahesh Desai.

Δήλωσε επίσης ότι η αστάθεια στις τιμές των εμπορευμάτων, οι διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού και μια πιθανή αλλαγή στην παγκόσμια πολιτική τάξη θα έχουν σίγουρα αντίκτυπο στο εμπόριο και την οικονομία.

«Ορισμένοι από τους κορυφαίους οίκους αξιολόγησης μείωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες τις προβλέψεις για το ΑΕΠ της Ινδίας. Είναι σαφές ότι ο αντίκτυπος θα ήταν αισθητός, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι σοβαρός», είπε ο Ντεσάι.

Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, το υψηλό κόστος των πρώτων υλών και οι χρεώσεις ναύλων είναι σημεία πόνου εδώ και αρκετό καιρό, είπε.

«Αλλά την ίδια στιγμή, βλέπουμε επίσης να έρχονται νέες ευκαιρίες. Η ανάπτυξη των συμφώνων ελεύθερων συναλλαγών Ινδίας-ΗΑΕ και Ινδίας-Αυστραλίας, καθώς και άλλες διμερείς συμφωνίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα τονώσουν τις εξαγωγές. Η κυβέρνηση ήταν επίσης άμεση στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε αναδυόμενου ζητήματος και ως εκ τούτου είμαστε σίγουροι ότι θα κυνηγήσουμε έναν υψηλότερο στόχο εξαγωγών και φέτος», πρόσθεσε.

Exit mobile version