Export Greece Export Export News 7)Το Περού εμβαθύνει τους εμπορικούς δεσμούς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Export News

7)Το Περού εμβαθύνει τους εμπορικούς δεσμούς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Γραφείο Εμπορίου, Τουρισμού και Επενδύσεων του Περού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ΣΣΚ, επαίνεσε τους δεσμούς της χώρας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που εμβαθύνουν, μετά από μια χρονιά που η χώρα της Λατινικής Αμερικής κατέγραψε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ συνολικές εξαγωγές προς τα ΗΑΕ.

Τα επίπεδα εξαγωγών από το Περού προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκαν σημαντικά την τελευταία δεκαετία, φτάνοντας συνολικά σε περισσότερα από 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τη δεκαετή περίοδο από το 2012 έως το 2021.

Εν μέσω της παγκόσμιας διακοπής, αφού έφτασε για πρώτη φορά το όριο των δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019, οι αριθμοί κινούνται προς το ίδιο. Η επαναπροσαρμογή στις νέες διαρθρωτικές απαιτήσεις της αγοράς, ο επαναπροσανατολισμός των δραστηριοτήτων και των στρατηγικών καθώς και η επανατοποθέτηση των συνεργειών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών διατήρησαν τις περουβιανές εξαγωγές προς τα ΗΑΕ σε βιώσιμη τάση.

Τα ΗΑΕ εισάγουν σημαντικές ποσότητες αγαθών από τη χώρα της Νότιας Αμερικής, όπως αβοκάντο, κινόα, μούρα, μάνγκο και σπαράγγια, μεταξύ πολλών άλλων, καθώς και χρυσό, υψηλής ποιότητας βιοτεχνικά προϊόντα και ρούχα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης μια σημαντική ροή κεφαλαίων μεταξύ των δύο εθνών, με το Περού να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτικός προορισμός των ΗΑΕ στη Νότια Αμερική και ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στα ΗΑΕ από τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τα ΗΑΕ. Υπουργείο Οικονομίας.

Ο Alvaro Silva-Santisteban, Διευθυντής του Γραφείου Εμπορίου, Τουρισμού και Επενδύσεων του Περού-ΣΣΚ, σχολίασε: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Περού μπορεί να απέχουν 14.000 χιλιόμετρα μεταξύ τους και εννέα ζώνες ώρας διαφορά, αλλά οι διαρκώς εμβαθύνοντες εμπορικοί δεσμοί έχουν φέρει τα έθνη μας πιο κοντά. και αυτό το μονοπάτι είναι μόνο η αρχή.

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας καταλύτης για να ενισχύσουμε την προσέγγισή μας σε νέες αγορές, καθορίζοντας ταυτόχρονα τάσεις για ανάπτυξη νέων τομέων, επομένως μια εξέχουσα βάση για περαιτέρω επέκταση της οικονομίας. Η μελλοντική σκέψη, ο πραγματισμός, ο σχεδιασμός, η στρατηγική και η ευέλικτη λήψη αποφάσεων είναι θεμελιώδεις αρχές που επέτρεψαν να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο στις σχέσεις μας και να συμβάλουμε σε νέα επίπεδα και κλιμάκωση τα επόμενα χρόνια».

Οι σχέσεις ΗΑΕ-Περού έχουν ενισχυθεί από το άνοιγμα του Γραφείου Εμπορίου, Τουρισμού και Επενδύσεων του Περού το 2011. Τα τελευταία χρόνια, τα δύο έθνη έχουν γίνει μάρτυρες μιας αξιοσημείωτης αύξησης των επίσημων επισκέψεων για περαιτέρω σταθεροποίηση των εμπορικών ανταλλαγών.

Exit mobile version