Export Greece Export Export News 9)Η Tesla εξάγει τα πρώτα αυτοκίνητα από τη Σαγκάη μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου
Export News

9)Η Tesla εξάγει τα πρώτα αυτοκίνητα από τη Σαγκάη μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου

Η Tesla Inc (TSLA.O) πραγματοποίησε την Τετάρτη τις πρώτες εξαγωγές της από την Κίνα από τότε που άνοιξε ξανά το εργοστάσιό της στη Σαγκάη στις 19 Απριλίου, καθώς ένα φορτίο 4.767 αυτοκινήτων αναχώρησε για τη Σλοβενία, το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης Shanghai Observer. έχουν αναφερθεί.

Ο μεταφορέας οχημάτων Glovis Splendor αναχώρησε από το λιμάνι νωρίς την Τετάρτη, με προορισμό το σλοβενικό λιμάνι Koper, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαγκάης.

«Η Tesla βιαζόταν πολύ να φορτώσει τα αυτοκίνητα από τις γραμμές παραγωγής στο πλοίο χθες το απόγευμα», ανέφερε η Shanghai Observer, επικαλούμενη έναν τελωνειακό υπάλληλο.

Η Tesla έχει κανονίσει επίσης την αποστολή 4.100 αυτοκινήτων την Παρασκευή, είπε, προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να εξάγει 300.000 αυτοκίνητα από τη Σαγκάη το 2022.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Η αποστολή αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της Tesla να επαναφέρει τις εργασίες σε κανονικά επίπεδα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, το οποίο κάνει τα Model 3 και Model Y προς πώληση στην Κίνα και προς εξαγωγή.

Η Tesla δεν εξήγαγε κανένα μοντέλο κινεζικής κατασκευής Model 3 ή Model Ys από το εργοστάσιο της Σαγκάης τον Απρίλιο, δήλωσε την Τρίτη η China Passenger Car Association, καθώς οι πολιτικές της Κίνας για μηδενικό COVID-19 διέκοψαν την παραγωγή και τις παραδόσεις.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα μειώθηκαν κατά 98% τον Απρίλιο σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα, έδειξαν επίσης τα στοιχεία.

Η επαναλειτουργία του εργοστασίου στις 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Σαγκάης και καλύφθηκε ευρέως από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Θεωρήθηκε ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η πόλη προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις ενώ ακολουθεί μια σκληρή πολιτική για τον COVID.

Η Tesla κατασκεύασε 10.757 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη από την επαναλειτουργία του στις 19 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου και είχε θέσει στόχο να επιτύχει ημερήσια παραγωγή 2.600 οχημάτων την ημέρα από τις 16 Μαΐου, ανέφερε προηγουμένως το Reuters. Διαβάστε περισσότερα

Τα εργοστάσια στη Σαγκάη που προσπαθούν να επανέλθουν σε πλήρη άνοδο έχουν περιπλέξει τις προσπάθειές τους από τις αρχές της πόλης που αυστηροποιούν το lockdown για να εξαλείψουν τα κρούσματα του COVID-19.

Το εργοστάσιο της Tesla λειτουργούσε πολύ κάτω από τη δυναμικότητά του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω προβλημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης και γραμμής εφοδιασμού.

Exit mobile version