Export Greece Export Export News 8)Οι δυτικές κυρώσεις μπλοκάρουν τις εξαγωγές της Λευκορωσίας αξίας 16-18 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς ΕΕ, ΗΠΑ
Export News

8)Οι δυτικές κυρώσεις μπλοκάρουν τις εξαγωγές της Λευκορωσίας αξίας 16-18 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς ΕΕ, ΗΠΑ

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Λευκορωσία έχουν μπλοκάρει τις ετήσιες εξαγωγές της προς τη Δύση αξίας 16-18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο τον πρωθυπουργό της Λευκορωσίας Ρομάν Γκολόβτσενκο αργά την Κυριακή.

Η Λευκορωσία και η Ρωσία επλήγησαν από κυρώσεις αφότου η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου από ρωσικό και Λευκορωσικό έδαφος σε αυτό που αποκάλεσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που αποσκοπεί στην αποστρατικοποίηση και «απεναζοποίηση» του γείτονά της.

Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι ο φασιστικός ισχυρισμός είναι αβάσιμος και ότι ο πόλεμος είναι μια απρόκλητη επιθετική ενέργεια.

«Λόγω των κυρώσεων, σχεδόν όλες οι εξαγωγές της Λευκορωσίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βόρειας Αμερικής έχουν μπλοκαριστεί», είπε ο Γκολόβτσενκο, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση συνέντευξης στην τηλεόραση Al Arabiya με έδρα το Ντουμπάι που δημοσιεύτηκε από τις κρατικές ειδήσεις Belta. πρακτορείο.

«Αυτό… ανέρχεται σε περίπου 16 έως 18 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως».

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο επέμεινε ότι η Λευκορωσία πρέπει να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας επίσης ότι η Λευκορωσία είχε χαρακτηριστεί άδικα “συνεργός του επιτιθέμενου”.

Στη Λευκορωσία επιβλήθηκαν επίσης βαριές κυρώσεις πέρυσι μετά την αναχαίτιση του αεροπλάνου της Ryanair που πετούσε μεταξύ Αθήνας και Βίλνιους και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου και της κοπέλας του μετά την προσγείωση του αεροπλάνου.

Exit mobile version