Export Greece Export Export News 6)Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τις εξαγωγές «καουτσούκ» στη Ρωσία
Export News

6)Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τις εξαγωγές «καουτσούκ» στη Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τις εξαγωγές «καουτσούκ προϊόντων» στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ως μέρος ενός νέου πακέτου κυρώσεων ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Τα συνδυασμένα μέτρα, τα οποία στοχεύουν στο εμπόριο αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων λιρών (2,0 δισεκατομμυρίων ευρώ) «αποσκοπούν στην περαιτέρω αποδυνάμωση της πολεμικής μηχανής του Πούτιν», ανέφερε  κυβερνητική ανακοίνωση της 8ης Μαΐου.

Οι προγραμματισμένες απαγορεύσεις εξαγωγών, είπε, θα στοχεύουν σε αγαθά αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων λιρών σε τομείς της ρωσικής οικονομίας που εξαρτώνται περισσότερο από προϊόντα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως χημικά, πλαστικά, καουτσούκ και μηχανήματα.

Εν τω μεταξύ, νέοι εισαγωγικοί δασμοί, που καλύπτουν αγαθά αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένης της πλατίνας και του παλλαδίου, αποσκοπούν περαιτέρω να παρεμποδίσουν τη χρηματοδότηση της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας.

«Η Ρωσία είναι μία από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής πλατίνας και παλλαδίου και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις εξαγωγές προϊόντων πλατίνας και παλλαδίου», ανέφερε η δήλωση.

Οι τελευταίες κινήσεις ανεβάζουν τη συνολική αξία των προϊόντων που υπόκεινται σε εμπορικές κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια λίρες.

Exit mobile version