Export Greece Export Export News 5) Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου στις Φιλιππίνες διπλασιάστηκαν
Export News

5) Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου στις Φιλιππίνες διπλασιάστηκαν

Οι Φιλιππίνες έχουν γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά χοιρινού κρέατος εκτός ΕΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι εξαγωγές έφτασαν σχεδόν τα 17 εκατομμύρια λίρες το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Η ζήτηση για βρετανικό χοιρινό κρέας στις Φιλιππίνες συνεχίζει να αυξάνεται, δίνοντας ισχυρή ώθηση στον πολιορκημένο κλάδο χοιρινού κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τελευταία στοιχεία της HMRC δείχνουν ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, η ποσότητα χοιρινού κρέατος που αποστέλλεται στη χώρα αυξήθηκε κατά 46%, σε 13.812 τόνους.

Πέρυσι, χοιρινό κρέας αξίας σχεδόν 38 εκατομμυρίων λιρών απεστάλη στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας – τετραπλασιασμός σε σχέση με το 2020.

Αυτό καθιστά τις Φιλιππίνες τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά χοιρινού κρέατος εκτός ΕΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, πίσω από την Κίνα.

Η υπεύθυνη εξαγωγών της AHDB, Σούζαν Στιούαρτ, δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες, οι οποίες έχουν πληθυσμό άνω των 100 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποδεικνύονται πολύτιμη αγορά για τον κλάδο.

«Σε μόλις τέσσερις μήνες, τόσο η αξία όσο και ο όγκος των αποστολών έχουν αυξηθεί σημαντικά, μετά από μια απίστευτη χρονιά για τις εξαγωγές χοιρινού κρέατος στην Ασία».

Μόλις τον περασμένο μήνα, εννέα εξαγωγείς συμμετείχαν σε μια τριήμερη επίσκεψη στις Φιλιππίνες, η οποία διοργανώθηκε από την AHDB.

Στην εκδήλωση παρακολούθησαν ένα σεμινάριο για να ακούσουν ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, καθώς και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με βασικούς εισαγωγείς.

Παρευρέθηκαν επίσης σε βρετανική δεξίωση κρέατος και επισκέψεις στην αγορά κατά τη διάρκεια της αποστολής. Στόχος της επίσκεψης ήταν η αύξηση των εξαγωγών στην αγορά και η επανασύνδεση και η δημιουργία δικτύων στη χώρα.

Η κα Stewart πρόσθεσε: «Η επίσκεψη στις Φιλιππίνες είχε τεράστια επιτυχία και έδωσε στους εξαγωγείς μας την ευκαιρία να μάθουν για τις μεταβαλλόμενες τάσεις σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά».

Έρχεται καθώς οι εξαγωγές κόκκινου κρέατος ήταν αξίας άνω των 1,45 δισεκατομμυρίων λιρών το 2021 – αυξημένες κατά 33 εκατομμύρια £ σε επίπεδα πριν από την πανδημία, παρά τη δύσκολη χρονιά για τους εξαγωγείς.

Πολλές αγορές αύξησαν τις εισαγωγές κόκκινου κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως στην Ασία, δείχνουν τα στοιχεία της AHDB, παρά μια σειρά παραγόντων που επηρέασαν το εμπόριο πέρυσι.

Exit mobile version