Export Greece Export Export News 8) Οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ουαλίας σημείωσαν ρεκόρ
Export News

8) Οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ουαλίας σημείωσαν ρεκόρ

Οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ουαλίας σημείωσαν ρεκόρ το 2021 φτάνοντας τα 641 εκατομμύρια λίρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων Λέσλι Γκρίφιθς.

Η Ουαλία είχε επίσης τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην αξία των εξαγωγών τροφίμων και ποτών από τις τέσσερις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 2020 και 2021 αυξάνοντας κατά 89 εκατομμύρια £, σημειώνοντας αύξηση 16,1%.

Η υψηλότερη κατηγορία εξαγωγών για τρόφιμα και ποτά από την Ουαλία το 2021 ήταν το κρέας και τα προϊόντα κρέατος με £187 εκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, οι παρασκευές δημητριακών και δημητριακών σημείωσαν ετήσια αύξηση 173%, αυξάνοντας από 51 εκατομμύρια £ σε 139 εκατομμύρια £, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά πτηνών έφτασαν τα 106 εκατομμύρια £.

Η γκάμα των προϊόντων που εξάγονται είναι ποικίλη, όπως και η γκάμα των χωρών στις οποίες εξάγουν οι επιχειρήσεις της Ουαλίας.

Οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ουαλίας στην ΕΕ ανήλθαν σε 465 εκατ. £ το 2021, αύξηση 51 εκατ. £ από το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 73% του συνόλου.

Οκτώ από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς εξαγωγής τροφίμων και ποτών της Ουαλίας ήταν εντός της ΕΕ, με τις δύο χώρες εκτός ΕΕ να είναι οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.

Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας παρέμεινε ο υψηλότερος προορισμός για τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ουαλίας με £113 εκατομμύρια. Άλλοι κορυφαίοι προορισμοί περιελάμβαναν τη Γαλλία (£100m), την Ολλανδία (£49m) και τη Γερμανία (£44m).

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στις εξαγωγές προς το Βέλγιο, αξίας £56 εκατ. το 2021, αύξηση 162% από £21 εκατ. το 2020. Η υψηλότερη κατηγορία αξίας στη χώρα είναι τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα και τα Αυγά Πτηνών.

Ο υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων, Lesley Griffiths, δήλωσε: «Είναι σπουδαία νέα οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών της Ουαλίας έχουν φτάσει στην υψηλότερη αξία τους ποτέ.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ απαιτητικά και αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ξεκάθαρα την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα των ουαλικών εταιρειών μας να επιτύχουν στις αγορές του εξωτερικού.

«Η βιομηχανία στην Ουαλία οδηγεί επίσης την έξοδο από τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην αξία των εξαγωγών τροφίμων και ποτών.

«Χαίρομαι που το Πρόγραμμα Εξαγωγών Τροφίμων και Ποτών της κυβέρνησης της Ουαλίας υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να διευρύνουν το εμπόριο σε νέες και υπάρχουσες αγορές σε χώρες σε όλο τον κόσμο».

Exit mobile version