Export Greece Export Export News 10) ΗΠΑ: Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και τον Σεπτέμβριο. Σε ύφεση παραμένει το βόειο κρέας.
Export News

10) ΗΠΑ: Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και τον Σεπτέμβριο. Σε ύφεση παραμένει το βόειο κρέας.

Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ ξεπέρασαν τα σύνολα πριν από ένα χρόνο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το USDA και συγκεντρώθηκαν από την Ομοσπονδία Εξαγωγών Κρέατος των ΗΠΑ (USMEF). Οι εξαγωγές βοείου κρέατος τον Σεπτέμβριο ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Η ανάπτυξη στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Καραϊβική ενισχύει τις εξαγωγές χοιρινού κρέατος 

Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος έφθασαν τους 222.202 μετρικούς τόνους (mt) τον Σεπτέμβριο, αυξημένες κατά 1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε 9% στα 664,8 εκατομμύρια δολάρια – το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2021. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος ήταν 13% χαμηλότερες από πέρυσι στα 1,94 εκατομμύρια τόνους, αξίας 5,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων (μείωση 11%).

Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος του Σεπτεμβρίου οδηγήθηκαν και πάλι από το Μεξικό, αν και οι αποστολές υποχώρησαν κάτω από τον όγκο του προηγούμενου έτους για πρώτη φορά από τις αρχές του 2021. Οι εξαγωγές ανέκαμψαν προς την Ιαπωνία, ενισχύθηκαν προς την Κίνα/Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα και συνέχισαν με ρυθμό ρεκόρ στην Καραϊβική και την Κολομβία.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ συνεχίζουν να κερδίζουν δυναμική, ειδικά από την πλευρά της αξίας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του USMEF Dan Halstrom. «Για άλλη μια φορά βλέπουμε τη σημασία της διαφοροποίησης της αγοράς, καθώς η ισχυρή απόδοση του Σεπτεμβρίου επιτεύχθηκε ακόμη και όταν ο όγκος που αποστέλλεται στο Μεξικό μειώθηκε σε κάποιο βαθμό».

Dan Halstrom, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του USMEF

Εξαγωγές βόειου κρέατος και ύφεση

Οι εξαγωγές βοείου κρέατος τον Σεπτέμβριο ανήλθαν συνολικά σε 115.487 τόνους, αξίας 890,3 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένες κατά 7% από πέρυσι τόσο σε όγκο όσο και σε αξία. Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, οι εξαγωγές βοείου κρέατος εξακολουθούσαν να είναι 4% υψηλότερες πέρυσι στα 1,12 εκατομμύρια τόνους. Η αξία των εξαγωγών έφτασε τα 9,12 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 20% και ήδη επιτυγχάνοντας το δεύτερο υψηλότερο σύνολο για οποιοδήποτε ημερολογιακό έτος, ακολουθώντας μόνο το ρεκόρ του 2021 (10,58 δισεκατομμύρια δολάρια).

Παρά τις πολιτικές της Κίνας για μηδενικό COVID-19 που οδηγούν σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και περιοδικούς περιορισμούς στις μητροπολιτικές περιοχές, οι εξαγωγές βοείου κρέατος τον Σεπτέμβριο στην Κίνα/Χονγκ Κονγκ εξακολουθούσαν να είναι υψηλότερες πέρυσι. Οι αποστολές αυξήθηκαν επίσης από έτος σε έτος προς την περιοχή ASEAN και την Καραϊβική, αλλά μειώθηκαν στην Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Ενώ οι εξαγωγές βοείου κρέατος παραμένουν σε καλή θέση για να φτάσουν σε νέα ύψη το 2022, τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου μάλλον είναι αποκαρδιωτικά αφού όλα δείχνουν ότι οδηγούνται σε ύφεση.

«Η ζήτηση για το βόειο κρέας στις ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά ανθεκτική, αλλά οι πληθωριστικές πιέσεις στους καταναλωτές και τα αποδυναμωμένα νομίσματα σε βασικές αγορές έχουν σίγουρα δημιουργήσει ένα πιο δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε ο Halstrom. «Οι εξαγωγές συνεχίζουν επίσης να αντιμετωπίζουν υλικοτεχνικές προκλήσεις, lockdown στην Κίνα και αύξηση των αποθεμάτων σε ορισμένους προορισμούς. Ωστόσο, είναι δύσκολο να θεωρηθούν οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου σχεδόν 900 εκατομμυρίων δολαρίων ως απογοήτευση, όταν αυτό θα ήταν ρεκόρ όλων των εποχών μόλις πριν από 18 μήνες. Αυτό πραγματικά οδηγεί στο σπίτι πόσο αξιοσημείωτη ήταν αυτή η χρονιά για τις εξαγωγές βοείου κρέατος των ΗΠΑ».

Οι εξαγωγές αρνιού ανέκαμψαν τον Σεπτέμβριο

Μετά από ένα μήνα πτώσης, οι εξαγωγές του Σεπτέμβρη των ΗΠΑ αναφορικά με το αρνίσιο κρέας, ανέκαμψαν στους 269 τόνους, αυξημένες κατά 175% από τον χαμηλό όγκο του περασμένου έτους. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 1,31 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 67%. Έως τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές αρνίσιου κρέατος αυξήθηκαν κατά 76% σε 1.676 τόνους, αξίας 9,9 εκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 68%), με αποτέλεσμα τον σχεδόν διπλασιασμό των εξαγωγών στην Καραϊβική.

Exit mobile version