Export Greece Export Export News 9) Οι εξαγωγές θαλασσινών του Πακιστάν στην Κίνα αυξάνονται κατά 34% σε εννέα μήνες
Export News

9) Οι εξαγωγές θαλασσινών του Πακιστάν στην Κίνα αυξάνονται κατά 34% σε εννέα μήνες

Οι εξαγωγές θαλασσινών του Πακιστάν στην Κίνα ξεπέρασαν τα 141,57 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 34% τον μήνα Ιανουάριο-Σεπτέμβριο από έτος σε έτος, ανέφερε το Gwadar Pro το Σάββατο επικαλούμενο τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τελωνειακής Διοίκησης , το εμπόριο αλεύρων & αλεύρων ψαριών, που χρησιμοποιούνται σε ζωοτροφές με κωδικό εμπόρευμα (23012010) από το Πακιστάν στην Κίνα ξεπέρασε τα 49,48 εκατομμύρια δολάρια. Σε όγκο τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο εισήχθησαν από το Πακιστάν περισσότεροι από 43549,19 τόνοι ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν 28486,12 τόνοι. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 2021, τα συνολικά ιχθυάλευρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διατροφή των ζώων, που εισήχθησαν από το Πακιστάν ήταν 40654,92 τόνοι, αξίας 40,53 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την πανδημία COVID-19, το διμερές εμπόριο μεταξύ Πακιστάν και Κίνας έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι εξαγωγές του Πακιστάν προς την Κίνα ανήλθαν σε 2,57 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εννιάμηνο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) του 22ου έτους, αυξημένες κατά 2% από 2,51 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, η οποία έχει αυξηθεί για τρία συνεχόμενα έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εξαγωγές κατεψυγμένων ψαριών από το Πακιστάν (κωδικός εμπορεύματος 03038990) στην Κίνα ξεπέρασαν τα 37 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι κατεψυγμένες σουπιές (κωδικός εμπορεύματος 03074310) ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κατεψυγμένα πλατψάρια και τα κατεψυγμένα ψάρια ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια δολάρια και τα 3 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Η Khurram Naseeb, από την A-One Fishmeal, είπε στο Gwadar Pro ότι «η αύξηση της διεθνούς τιμής εναλλακτικών πηγών πρωτεΐνης όπως η σόγια, το κραμβέλαιο κ.λπ. συνέβαλε στην αύξηση της ζήτησης για πακιστανικά ιχθυάλευρα στην Κίνα. Καθώς τα ιχθυάλευρα χρησιμοποιούνται επίσης στις υδατοτροφές, οι Κινέζοι υδρόβιοι αγρότες φέτος ευνόησαν μια περαιτέρω ζήτηση για ιχθυάλευρα», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι το κινεζικό νόμισμα (RMB) ήταν ισχυρό στην αρχή του έτους κάνοντας τις εισαγωγές ευνοϊκές για τους Κινέζους. Πρόσθεσε ότι η βιομηχανία μεταποίησης αλιείας του Πακιστάν πρέπει να προχωρήσει πολύ για να ενισχύσει τις εξαγωγές της, αν και λόγω της 2ης Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου περισσότερα από 313 είδη έχουν τώρα αδασμολόγητη πρόσβαση στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας. Ο Δρ Omer Mukhtar Tarar, Κύριος Επιστημονικός Υπεύθυνος, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, PCSIR Labs Complex, Καράτσι είπε στο Gwadar Pro ότι το Πακιστάν είναι ευλογημένο με άφθονους υδρόβιους πόρους.

Το ιχθυάλευρο είναι προϊόν της αλιευτικής βιομηχανίας και είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τοπική κατανάλωση καθώς και για εξαγωγικούς σκοπούς. Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του αγοραστή, η ποιότητα των ιχθυαλεύρων θα πρέπει να πληροί τα παγκόσμια πρότυπα.

«Επιπλέον, η διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας κατά τη μεταφορά των ψαριών σε μονάδα επεξεργασίας, οι στρατηγικές μείωσης του TVBN στα ιχθυάλευρα και η υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού διασφάλισης ποιότητας στις μονάδες επεξεργασίας είναι τα λίγα βήματα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή», ανέφερε. Είπε περαιτέρω ότι τα θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ιχθυάλευρων, καθώς και οι δημόσιοι οργανισμοί προσπαθούν να επιτύχουν όλα τα προηγμένα διεθνή πρότυπα και εγκαταστάσεις, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες για τη διατήρηση της αλυσίδας εφοδιασμού σε αλιευτικά σκάφη για ψάρια αλεύρων.

Exit mobile version