Export Greece Export Export News 6) Οι τουρκικές εξαγωγές αυτοκινήτων παραμένουν εύρωστες παρά την παγκόσμια ύφεση
Export News

6) Οι τουρκικές εξαγωγές αυτοκινήτων παραμένουν εύρωστες παρά την παγκόσμια ύφεση

Οι τουρκικές εξαγωγές αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν στα 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια (49,21 δισεκατομμύρια TL) τον Οκτώβριο,  μια αύξηση που έρχεται παρά τους παγκόσμιους αντίξοους ανέμους που κυριαρχούνται από συνομιλίες για ύφεση και διογκούμενο πληθωρισμό.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,8% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, ανέφερε σε δήλωση η Ένωση Εξαγωγέων της Αυτοκινητοβιομηχανίας Uludağ (OIB). Με 12,4%, ο κλάδος κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών εξαγωγών της Τουρκίας.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά περίπου 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου σε περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Οι εξαγωγές μας στην αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζουν να αυξάνονται» παρά τους αυξανόμενους παγκόσμιους κινδύνους ύφεσης, τη συρρίκνωση στην ευρωζώνη, τη μεγαλύτερη αγορά του κλάδου, και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της OIB, Baran Çelik.

Ο κλάδος εφοδιασμού, τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, τα μικρά λεωφορεία και τα μεσαία λεωφορεία σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων τον Οκτώβριο, είπε ο Çelik. Ο κλάδος του εφοδιασμού ξεπέρασε τις εξαγωγές με πωλήσεις αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 13% από έτος σε έτος.

Ο Τσελίκ είπε ότι οι εξαγωγές σε κορυφαίες αγορές όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ρωσία κατέγραψαν επίσης διψήφια αύξηση τον μήνα.

Οι πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 15% από έτος σε έτος τον Οκτώβριο στα 404 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 9% στα 285 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι εξαγωγές στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 12% στα 252 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις στο Βέλγιο, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 32%, 23%, 21% και 79%, αντίστοιχα.

Baran Çelik, Πρόεδρος OIB

Exit mobile version