Export Greece Export Export News 8) Βιετνάμ: Οι εξαγωγές φρούτων θα φέρουν πάνω από 5 δις δολάρια έσοδα μέχρι το 2025
Export News

8) Βιετνάμ: Οι εξαγωγές φρούτων θα φέρουν πάνω από 5 δις δολάρια έσοδα μέχρι το 2025

Το Βιετνάμ στοχεύει στην εξαγωγή φρούτων αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έως το 2025 και περίπου 6,5 δισεκατομμυρίων USD έως το 2030, σύμφωνα με ένα έργο που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ (MARD).

Αντίστοιχα, έχουν επιλεγεί 14 είδη βασικών οπωροφόρων δέντρων για έντονη καλλιέργεια. Αυτά περιλαμβάνουν φρούτα δράκου, μάνγκο, μπανάνα, λίτσι, φρούτα longan, πορτοκάλι, pomelo, ανανά, rambutan, durian, jackfruit, passion fruit, αβοκάντο και custard apple (είδος ζαχαρωμένου μήλου).

Μέχρι το 2025, η συνολική έκταση καλλιέργειας φρούτων σε εθνικό επίπεδο θα φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια εκτάρια με παραγωγή 14 εκατομμύρια τόνους. Από τα οποία, τα 14 είδη φρούτων θα καλλιεργηθούν σε 960.000 εκτάρια με παραγωγή περίπου 11-12 εκατομμυρίων τόνων.

Μέχρι το 2030, η χώρα θα έχει 1,3 εκατομμύρια εκτάρια για καλλιέργεια φρούτων που θα αποδώσουν περισσότερους από 16 εκατομμύρια τόνους. Θα υπάρχει 1 εκατομμύριο εκτάρια για την καλλιέργεια των παραπάνω καρπών με περίπου 13-14 εκατομμύρια τόνους.

Οι εξαγωγές φρούτων θα φέρουν στην πατρίδα πάνω από 5 δισ. USD έως το 2025 hinh anh 2Βιετναμέζικα durian εξάγονται στην Κίνα (Φωτογραφία: VNA)

Το MARD ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας Φυτών να συνεργαστεί με τοποθεσίες για τον έλεγχο των ασθενειών των φρούτων και να δώσει εντολή στους καλλιεργητές να δημιουργήσουν κωδικούς γεωργίας. Αυτό βοηθά στην παροχή κωδικών ιχνοστοιχείων προέλευσης για τα προϊόντα, διευκολύνοντας την επέκταση των εξαγωγών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αγορές στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Ρωσία, την ASEAN, την ΕΕ, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, εκτός από την παραδοσιακή αγορά της Κίνας.

Το Γενικό Τμήμα Τελωνείων ανέφερε ότι σε οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, το dragon fruit ήταν το πρώτο νόμισμα μεταξύ άλλων φρούτων με σχεδόν 463 εκατομμύρια USD, ακολουθούμενο από την μπανάνα με 237 εκατομμύρια USD και το durian 158 εκατομμύρια USD./.

Exit mobile version