Export Greece Export Export News 9)ViniPortugal: θεαματική αύξηση στις εξαγωγές οίνου της Πορτογαλίας
Export News

9)ViniPortugal: θεαματική αύξηση στις εξαγωγές οίνου της Πορτογαλίας

«Την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι συνολικές εξαγωγές πορτογαλικών κρασιών έφτασαν τα 677,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε αξία 0,97% και μέση τιμή 1,57%», ανέφερε η ViniPortugal.

Οι εξαγωγές πορτογαλικών κρασιών ξεπέρασαν τα 677 εκατομμύρια ευρώ έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 0,97% σε αξία και πτώση 0,59% σε όγκο.

Ωστόσο, σε όγκο, εξήχθησαν 243.554.290 λίτρα, σημειώνοντας πτώση 0,59% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Την περίοδο αυτή, οι εξαγωγές στο Μεξικό υπερδιπλασιάστηκαν (114,8%).

Ακολούθησαν η Αγκόλα (86%) και ο Καναδάς (7,58%) με τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Οι εξαγωγές κρασιού το 1ο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 1,28% σε αξία στα €432 εκατ

Οι πέντε κύριες εξαγωγικές αγορές ήταν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βραζιλία και ο Καναδάς.

Χωρίς το Port Wine, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,51% σε αξία, 1,09% σε όγκο και 2,39% σε μέση τιμή, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Ανά περιοχή, το κρασί Port ήταν το πιο εξαγόμενο, μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, αλλά η περιοχή Dão είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (22,49%).

«Αν και με κάποιες πτώσεις αυτούς τους μήνες, κυρίως λόγω του πολέμου που οδήγησε στην έλλειψη πρώτης ύλης, σε κίνδυνο της παραγωγής και σε ορισμένους περιορισμούς στη διανομή, συνολικά αυτή την περίοδο, οι εξαγωγές δείχνουν θετικό αποτέλεσμα για τα πορτογαλικά κρασιά», σημείωσε. αναφέρεται στο ίδιο σημείωμα, ο πρόεδρος της ViniPortugal, Frederico Falcão.

Η ViniPortugal είναι η Διεπαγγελματική Ένωση Οίνου, η οποία στοχεύει στην προώθηση της εικόνας της Πορτογαλίας ως παραγωγού κρασιού.

Exit mobile version