Export Greece Export Export News Οι εξαγωγές της Κορέας μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο
Export News

Οι εξαγωγές της Κορέας μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο

Ενώ το εμπορικό ισοζύγιο της Κορέας ήταν αρνητικό για όγδοο μήνα, οι εισαγωγές ενέργειας παρέμειναν υψηλές και οι εξαγωγές ημιαγωγών μειώθηκαν δραματικά.

Οι απεργίες των φορτηγατζήδων και των σιδηροδρομικών θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας την Πέμπτη, οι εξαγωγές της Κορέας τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 14 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 51,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 5,7%.

Μέχρι τον Νοέμβριο, οι εξαγωγές της Κορέας για το έτος ανήλθαν συνολικά σε 629,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 7,8 τοις εκατό σε ετήσια βάση και ρεκόρ.

Οι εισαγωγές τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 2,7 τοις εκατό σε ετήσια βάση στα 58,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές αυξάνονται για 12 συνεχόμενους μήνες.

Το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο ήταν 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι τιμές των ημιαγωγών, που είναι βασικό στοιχείο των εξαγωγών, συνέχισαν να πέφτουν», δήλωσε ο Μουν Ντονγκ-μιν, αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων. «Η βασική επίδραση της αύξησης των εξαγωγών κατά 31,9 τοις εκατό τον Νοέμβριο του 2021 επηρέασε επίσης την πτώση των εξαγωγών του περασμένου μήνα».

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου σημείωσε ότι η απεργία των φορτηγατζήδων έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο.

«Βασικά υπήρξε σημαντική μείωση των εξαγωγικών φορτίων που μεταφέρονται από και προς τα λιμάνια μας», είπε ο Μουν. «Αυτό δείχνει ότι οι εξαγωγικές δραστηριότητες δεν λειτουργούν κανονικά».

Ο αξιωματούχος είπε ότι σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την απεργία του φορτηγατζή ή να ποσοτικοποιηθεί ο αντίκτυπος.

Ενώ ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η Κορέα τα πήγε σχετικά καλά, με τις εξαγωγές να σπάνε το περσινό ρεκόρ, ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου είναι η απεργία των φορτηγατζήδων.

«Πέρα από τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς μας εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής στασιμότητας, ο αντίκτυπος στις εξαγωγές θα είναι αναπόφευκτος τον Δεκέμβριο, εάν οι φορτηγατζήδες συνεχίσουν να αρνούνται να παραδώσουν», δήλωσε ο Μουν.

Οι εξαγωγές ημιαγωγών μειώθηκαν κατά 30 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα τσιπ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική κατηγορία της Κορέας.

Οι εξαγωγές πλοίων μειώθηκαν κατά 68,2% στα 1,1 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 50,1% και οι εξαγωγές πετροχημικών μειώθηκαν κατά 26,5%. Οι εξαγωγές χάλυβα μειώθηκαν κατά 10,6%.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων αυξήθηκαν 31 τοις εκατό στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εξαγωγές πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 26 τοις εκατό στα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανά αγορά, οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίστηκαν για 27ο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 8% στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εξαγωγές προς την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 25,5% στα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εξαγωγές προς την ASEAN μειώθηκαν κατά 13,9 τοις εκατό στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εξαγωγές προς την Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 17,8% στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ενέργεια συνέχισε να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των εισαγωγών.

Τον περασμένο μήνα, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα ανήλθαν σε 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 27,1 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Το σύνολο των συσσωρευμένων εισαγωγών για τις τρεις πηγές ενέργειας τους πρώτους 11 μήνες ήταν 174 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 75%.

Exit mobile version