Export Greece Export Export News Η Βραζιλία σημειώνει εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ λόγω των αυξανόμενων εξαγωγών
Export News

Η Βραζιλία σημειώνει εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ λόγω των αυξανόμενων εξαγωγών

Η Βραζιλία σημείωσε εμπορικό πλεόνασμα 11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο, σημειώνοντας ρεκόρ για κάθε δεδομένο μήνα από την έναρξη της σειράς δεδομένων το 1989, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός ήταν επίσης πάνω από το πλεόνασμα των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters με οικονομολόγους, υποστηριζόμενη από την αύξηση του όγκου των εξαγωγών που υπεραντιστάθμισε τις μειώσεις των τιμών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Εμπορίου και Υπηρεσιών, οι εξαγωγές της Βραζιλίας ανήλθαν σε 33,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, αυξημένες κατά 11,6% από τον ίδιο μήνα του 2022, στην υψηλότερη αξία που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της.

Ενισχύθηκαν από τη σημαντική διψήφια αύξηση σε βασικά εμπορεύματα, όπως η σόγια (+23%), το αργό πετρέλαιο (+21,4%) και η ζάχαρη (+91,8%).

Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 12,1% τον Μάιο, στα 21,7 δισ. δολάρια, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο Χέρλον Μπραντάο, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Στατιστικής Εξωτερικού Εμπορίου στο υπουργείο, απέδωσε τη σημαντική ώθηση στις εξαγωγές της Βραζιλίας στη ρεκόρ γεωργικής συγκομιδής της χώρας, με ισχυρές αποστολές σόγιας.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, το θετικό εμπορικό ισοζύγιο αυξήθηκε κατά 39,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φθάνοντας τα 35,3 δισ. δολάρια.

Μετά την αρχική πρόβλεψη του υπουργείου για εμπορικό πλεόνασμα 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, ο Brandao είπε ότι ο αριθμός αναμένεται να αλλάξει στην επικείμενη αναθεώρηση τον Ιούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ευνοϊκότερες προοπτικές εξαγωγών.

Exit mobile version