Export Greece Export Export News Δυτική Ελλάδα: Ανοδική πορεία για τις εξαγωγές κρασιών στις αγορές της Άπω Ανατολής
Export Export News

Δυτική Ελλάδα: Ανοδική πορεία για τις εξαγωγές κρασιών στις αγορές της Άπω Ανατολής

Σε ανοδικό επίπεδο κινούνται οι εξαγωγές των τοπικών κρασιών από την τα οποία προέρχονται από τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από την Ηλεία και την Αχαΐα καθώς έχουν καταφέρει να εισέλθουν δυναμικά στις απαιτητικές αγορές της Άπω Ανατολής.

Αγορές όπως αυτές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας φαίνεται να έχουν αγαπήσει τα κρασιά της Αχαΐας και της Ηλείας και αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα που μπορούσε να διαπιστώσει κανείς μέσα από τις επισκέψεις που έκαναν τα μέλη του γκρουπ που φιλοξενήθηκαν τις περασμένες ημέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι γευσιγνώστες – αγοραστές που προέρχονταν από τις άνω χώρες και φιλοξενήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της προώθησης των οίνων ΠΟΠ και ΠΓ της περιοχής μας, έφυγαν ενθουσιασμένοι από αυτά που είδαν.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως τους οι Κορεάτες και οι Ιάπωνες τουρίστες πήγαν στην Αρχαία Ολυμπία, στα Καλάβρυτα, στην Αχάια Κλάους καθώς και άλλα σημεία αναφοράς για τον οινοτουρισμό της περιοχής και μεταξύ άλλων πήραν μια γεύση από τα αμπέλια και από τον τρόπο παραγωγής των κρασιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δυτική Ελλάδα, με την στήριξη και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στον χώρο των εξαγωγών προς τις χώρες της Άπω Ανατολής από την εποχή της καραντίνας και μετά, όταν η πανδημία και οι συνθήκες που έφερε αυτή ανάγκασαν τους οινοποιούς στην αναζήτηση άλλων αγορών, πέρα από αυτές της Δυτικής Ευρώπης και των Ηνωμένω Πολιτειών Αμερικής.

Exit mobile version