Export Greece Export Greek news Pravaig Dynamics: Συμφωνία για εξαγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα
Export Greek news

Pravaig Dynamics: Συμφωνία για εξαγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα

Μια νεοφυής επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της νότιας Ινδίας κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγωγή των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για ηλιακά πάρκα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία για την εταιρεία με έδρα το Bengaluru, δεδομένου ότι η Ευρώπη διαθέτει μια ανταγωνιστική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Pravaig, η οποία κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής ακρίβειας για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της, θα πουλήσει μπαταρίες 20 MwH ως μέρος της συμφωνίας με την Ελλάδα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η Pravaig Dynamics έκλεισε με επιτυχία μια συμφωνία για την εξαγωγή της πρώτης παρτίδας συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για ηλιακά πάρκα στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοποριακή εξαγωγή όχι μόνο σηματοδοτεί την είσοδο της Ινδίας στην παγκόσμια αγορά για λύσεις αποθήκευσης σε ηλιακά πάρκα, αλλά σηματοδοτεί επίσης ένα σημαντικό βήμα στη διεθνή οικονομική συνεργασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αν και το τρέχον μέγεθος της παραγγελίας είναι μικρό, υπάρχουν προσδοκίες για μεγαλύτερες επόμενες συμβάσεις.

Η παραγγελία υπογραμμίζει τον αναδυόμενο ρόλο της Ινδίας ως βασικού παίκτη στην τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναδεικνύει τις δυνατότητες της χώρας να καταστεί κορυφαίος εξαγωγέας σε αυτόν τον ζωτικό τομέα.

«Η εξαγωγή αυτή αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής για την Ινδία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διεθνούς διπλωματίας. Επιδεικνύοντας τις ικανότητές μας στο σχεδιασμό και την κατασκευή τεχνολογίας αιχμής για λύσεις αποθήκευσης σε ηλιακά αγροκτήματα, όχι μόνο προωθούμε βιώσιμες ενεργειακές πρακτικές αλλά και ενισχύουμε τους διπλωματικούς δεσμούς με χώρες όπως η Ελλάδα», ανέφερε ο Siddhartha Bagri, διευθύνων σύμβουλος της Pravaig Dynamics India.

Exit mobile version