Export Greece Export Greek news K. Σκρέκας: Έτοιμη τις επόμενες ημέρες η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-katanalotis
Greek news Market

K. Σκρέκας: Έτοιμη τις επόμενες ημέρες η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-katanalotis

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει η παρουσίαση της ανανεωμένης πλατφόρμα e-katanalotis, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η νέα πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Ποιες είναι οι αλλαγές στο e-katanalotis

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα έχει η πλατφόρμα e-katanalotis σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκρέκας. Αρχικά η λίστα των αγαθών αυξάνεται κατά πολύ καθώς θα περιλαμβάνει περίπου 3.500 προϊόντα ευρείας χρήσεως από 1.500 σήμερα.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι με τα φθηνότερα προϊόντα από κάθε αλυσίδα στην γειτονιά τους, ώστε όταν επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ να γνωρίζουν ήδη από πριν ποιο έχει τις καλύτερες τιμές ανά προϊόν ώστε να γλυτώσουν και χρόνο και χρήμα.

Στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής διαπιστώσει ότι δεν συμβαδίζουν οι τιμές στην πλατφόρμα, θα μπορεί να το καταγγείλει ηλεκτρονικά, ώστε η ΔΙΜΕΑ να αναλάβει την διερεύνηση της εκάστοτε υπόθεσης.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για προϊόντα εμμήνου ρύσεως

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι από σήμερα βρίσκονται σε ισχύ και τα μέτρα κατά της ακρίβειας που αφορούν τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως. Τόνισε μάλιστα ότι οι κωδικοί είναι περίπου 100 και η μεσοσταθμική μείωση φτάνει το 16%. Συνολικά, με τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, περίπου 4.000 κωδικοί προϊόντων πωλούνται φθηνότερα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε επίσης, ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων μειώθηκε σε 6,7% από 8,3% τον Ιανουάριο. Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν σταματά και θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε σχετικά με τις νέες μειώσεις αλλά όσες εφαρμόζονται ήδη πως «συνεχίζουμε με αμείωτη αποφασιστικότητα και ένταση τη μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και στηρίζουμε όλες τις οικογένειες στην Ελλάδα με  δραστικά, διαρθρωτικά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα. Από σήμερα, όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται και προϊόντα εμμήνου ρύσεως σε πιο προσιτές τιμές. Τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Η διόρθωση χρόνιων στρεβλώσεων στο εμπόριο που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή και την περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού είναι οι βασικές μας προτεραιότητες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης από την 1η Μαρτίου 2024, ημέρα έναρξης των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, 4.014 καταναλωτικά αγαθά βασικών κατηγοριών έχουν μειωμένες αρχικές τιμές που κυμαίνονται μεσοσταθμικά 15% – 17%.

Exit mobile version