Export Greece Exhibitions Exhibitions News Προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας: Ένας μικρός οδηγός με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Exhibitions Exhibitions News Special Report

Προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας: Ένας μικρός οδηγός με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με την μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση ιδιωτικής ετικέτας PLMA 2024 World of Private Label, να ανοίγει τις πύλες τις σήμερα 28 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο RAI του Άμστερνταμ το ExportGreece παρουσιάζει ένα σύντομο οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Τι είναι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας; 

Τα Private Label προϊόντα περιλαμβάνουν όλα τα εμπορεύματα που πωλούνται υπό το εμπορικό σήμα ενός λιανοπωλητή. Το εμπορικό σήμα μπορεί να είναι το όνομα του λιανοπωλητή ή ένα όνομα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τον εν λόγω πωλητή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας λιανέμπορος μπορεί να ανήκει σε έναν όμιλο χονδρικής που κατέχει τα εμπορικά σήματα τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο στα μέλη του ομίλου.

Ποια είναι αυτά τα προϊόντα; 

Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, οι υπεραγορές, τα φαρμακεία και οι εκπτωτικές επιχειρήσεις προσφέρουν προϊόντα με το εμπορικό σήμα του εκάστοτε εμπόρου λιανικής πώλησης. Η ιδιωτική ετικέτα καλύπτει σειρές φρέσκων, κονσερβοποιημένων, κατεψυγμένων και ξηρών τροφίμων- σνακ, ethnic σπεσιαλιτέ, τροφές για κατοικίδια ζώα, υγεία και ομορφιά, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καλλυντικά, προϊόντα οικιακής χρήσης και πλυντηρίου, DIY, είδη για το γκαζόν και τον κήπο, χρώματα, σιδηρικά, φροντίδα αυτοκινήτων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ετικέτας; 

Για τον καταναλωτή, η ιδιωτική ετικέτα αντιπροσωπεύει την επιλογή και την ευκαιρία να αγοράζει τακτικά ποιοτικά τρόφιμα και άλλα προϊόντα με εξοικονόμηση χρημάτων σε σύγκριση με τις μάρκες του κατασκευαστή, χωρίς να περιμένει τις τιμές προσφοράς.

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αποτελούνται από τα ίδια ή καλύτερα συστατικά από τα εμπορικά σήματα του κατασκευαστή, και επειδή το όνομα ή το σύμβολο του λιανοπωλητή βρίσκεται στη συσκευασία, ο καταναλωτής είναι βέβαιος ότι το προϊόν πληροί τα πρότυπα ποιότητας και τις προδιαγραφές του λιανοπωλητή.

Ποιος κατασκευάζει τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας;

Οι κατασκευαστές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

– Μεγάλοι κατασκευαστές που παράγουν τόσο τις δικές τους μάρκες όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
– Μικροί και μεσαίου μεγέθους κατασκευαστές που εξειδικεύονται σε σειρές προϊόντων και επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.
– Μεγάλοι λιανοπωλητές και χονδρέμποροι που λειτουργούν τις δικές τους μονάδες παραγωγής και παρέχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για τα καταστήματά τους.

Exit mobile version