Export Greece Exhibitions Ανακαλύπτοντας τις παγκόσμιες τάσεις τροφίμων στην SIAL 2024
Exhibitions

Ανακαλύπτοντας τις παγκόσμιες τάσεις τροφίμων στην SIAL 2024

Η SIAL Paris 2024, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, θα φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση ειδικών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο. Από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024, στο Paris Nord Villepinte, πάνω από 7.500 εκθέτες θα παρουσιάσουν περισσότερα από 400.000 προϊόντα, ανοίγοντας τον δρόμο για σημαντικές εξελίξεις και καινοτομίες στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων.

Οι SIAL Talks και Summits, που θα αποτελέσουν κεντρικό πυρήνα της εκδήλωσης, θα προσφέρουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θέματα όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων (CSR), η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το foodtech, καθώς και οι προοπτικές της αγοράς στην Αφρική. Καθώς οι παγκόσμιες αγορές αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού, η SIAL Paris στοχεύει να αναδείξει λύσεις για τη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών συστημάτων τροφίμων.

Κεντρικές Θεματικές:

1. Εφοδιαστική Αλυσίδα: Η κλιματική κρίση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα των συστημάτων εφοδιασμού. Στην SIAL Paris, η προσοχή θα στραφεί στη χρήση ψηφιακών λύσεων για την αύξηση της διαφάνειας και της ανθεκτικότητας της αλυσίδας, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

2. AI και Foodtech: Η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία στον τομέα των τροφίμων. Από την αυτοματοποίηση στην παραγωγή μέχρι την προσωποποιημένη διατροφή και την ανάπτυξη εναλλακτικών πρωτεϊνών, η τεχνητή νοημοσύνη και το foodtech φέρνουν επανάσταση στις διατροφικές συνήθειες και στην αγροδιατροφή.

3. Βιωσιμότητα και CSR: Οι καταναλωτές ζητούν πλέον περισσότερο προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Οι συζητήσεις γύρω από την αναγεννητική γεωργία, τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τις πράσινες πρακτικές θα κυριαρχήσουν στις SIAL Talks.

Η Αφρική ως αγορά με τεράστιες προοπτικές θα έχει επίσης εξέχουσα θέση στη φετινή SIAL, παρουσιάζοντας ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγωγών και της γεωργίας.

Με σημαντικούς ομιλητές όπως η Audrey Ashworth (διευθύντρια της SIAL Paris) και κορυφαία στελέχη από εταιρείες όπως η Danone και η Nestlé, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις νέες προκλήσεις και λύσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

Η SIAL Paris 2024 δεν είναι απλώς μια έκθεση αλλά μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και κατανόησης των παγκόσμιων τάσεων, όπου επιχειρηματίες, επενδυτές και επαγγελματίες από τη βιομηχανία τροφίμων θα βρουν νέες ιδέες για την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Exit mobile version