Export Greece Market AS Company: Τα σχέδια της εταιρείας και οι νέες εξαγορές
Market

AS Company: Τα σχέδια της εταιρείας και οι νέες εξαγορές

Η AS Company, μια οικογενειακή επιχείρηση παιχνιδιών, σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες εξαγορές, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στράτο Ανδρεάδη. Η ανακοίνωση έγινε κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) στις 2 Ιουλίου 2024.

Η εταιρεία παιχνιδιών, που έχει την έδρα της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχει ως στόχο ανάπτυξης να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με δύο τρόπους: επεκτεινόμενη στα Βαλκάνια μέσω νέων εξαγορών, κυρίως στη Ρουμανία, όπου ήδη διαθέτει θυγατρική, και εισάγοντας νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως προϊόντα για ενήλικες.

Η AS Company στοχεύει να αυξήσει τον τζίρο της στα 45-50 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στο 17%-20% τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Αυτή την περίοδο, η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συζητήσεις για νέες εξαγορές και μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένει να έχει αποκτήσει την αντιπροσωπεία των Chicco και Dorel. Με την απόκτηση αυτών, θα ανοίξει το κανάλι των καταστημάτων βρεφικών ειδών για τα δικά της προϊόντα.

Οι στόχοι

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές στη Βουλγαρία, ενώ σχετικά με την Κύπρο, οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης είναι περιορισμένες λόγω του μικρού μεγέθους της αγοράς.

Η ρουμανική αγορά είναι σημαντική, με πληθυσμό περίπου 19 εκατομμυρίων και αξία αγοράς γύρω στα 230 εκατ. ευρώ, συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας. Ενώ οι πωλήσεις της AS Company στην Ελλάδα είναι περίπου 22-23 εκατ. ευρώ, στη Ρουμανία φτάνουν μόλις τα 3 εκατ. ευρώ, με στόχο τα 10 εκατ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, με σχετικά χαμηλό κόστος και υψηλότερη κερδοφορία.

Μετοχική Σύνθεση

Οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν το 68% των μετοχών. Το υπόλοιπο 32% ανήκει σε ελληνικά θεσμικά χαρτοφυλάκια (8%), ξένους επενδυτές (5%) και μικρομετόχους. Συνολικά, περίπου 1.300 μέτοχοι κατέχουν μετοχές της εταιρείας. Η AS Company παράγει ικανή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια και διαθέτει μηδενικό δανεισμό, με καταθέσεις ύψους 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, Απόστολο Πεταλά, η ρευστότητα διατηρείται για να χρηματοδοτήσει εξαγορές, ενώ περίπου 4 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σε τουριστικά ακίνητα στην Κρήτη για την απόκτηση υπεραξιών.

Exit mobile version