Export Greece Market Κ. Μακέδος – ΤΜΕΔΕ: Ικανοποίηση για την διάσωση της Attica Bank
Market Special Report

Κ. Μακέδος – ΤΜΕΔΕ: Ικανοποίηση για την διάσωση της Attica Bank

O Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι, συμβάλλαμε καθοριστικά στη διάσωση και την εξυγίανσή της Attica Bank», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, μετά την συμφωνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της ΤΧΣ και της Thrivest Holding LTD για την συγχώνευση της «τράπεζας των μηχανικών» με την Παγκρήτια, που θα οδηγήσει στη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

Η συμφωνία προβλέπει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλύψει τις ζημίες από την ένταξη των «κόκκινων» δανείων των δύο τραπεζών στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής 3», ενώ μέρος των κεφαλαίων θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη της νέας τράπεζας.

Το ΤΜΕΔΕ θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 12 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Μακέδος διετέλεσε και πρόεδρος της Attica Bank, που ήταν γνωστή και ως τράπεζα των μηχανικών.

Στην δήλωση του ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ υπογράμμισε πως: «Εκατό χρόνια από την ίδρυσή της, η Attica Bank μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η συμφωνία των βασικών μετόχων για τη δημιουργία μιας ισχυρής, υγιούς και ανταγωνιστικής τράπεζας κλείνει οριστικά μία περίοδο αβεβαιότητας. Ανοίγει παράλληλα τον δρόμο, για την υλοποίηση ενός νέου οράματος, που αφορά στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της χώρας».

Υπενθύμισε πως «η κοινή πορεία των μηχανικών με την Τράπεζα ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια, όταν ο τέως ασφαλιστικός μας φορέας ΤΣΜΕΔΕ, εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο. Αυτή η κοινή πορεία συνεχίζεται, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών με τη νέα, μεγάλη τράπεζα, προς όφελος του τεχνικού κόσμου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας».

«Ως ΤΜΕΔΕ χαιρετίζουμε τη συμφωνία των βασικών μετόχων της Τράπεζας, ΤΧΣ και Thrivest Holding LTD, αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι, συμβάλλαμε καθοριστικά στη διάσωση και την εξυγίανσή της και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία μετόχων για τη διάσωση και την συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη 24 Ιουλίου και να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή.

Exit mobile version