Export Greece Exhibitions Το Ούζο Πλωμαρίου γιορτάζει 130 χρόνια με ελληνικό άρωμα στη Βουλγαρία
Exhibitions

Το Ούζο Πλωμαρίου γιορτάζει 130 χρόνια με ελληνικό άρωμα στη Βουλγαρία

Με έντονο ελληνικό χρώμα πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 130 χρόνια ιστορίας και γεύσης του Ούζου Πλωμαρίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στις 18 Σεπτεμβρίου και προσέλκυσε πλήθος επιχειρηματιών και δημοσιογράφων από τη γειτονική χώρα. Ο αποκλειστικός διανομέας του Ούζου Πλωμαρίου στη Βουλγαρία, Selected Brands Co Ltd, συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση, προσφέροντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική παράδοση που συνοδεύει αυτό το ιστορικό ποτό.

Το Ούζο Πλωμαρίου, που ξεκίνησε το ταξίδι του από το γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου πριν από 130 χρόνια, έχει καθιερωθεί πλέον ως κορυφαίο διεθνές ποτό στη βουλγαρική αγορά. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ανοδική πορεία του προϊόντος στη χώρα, με τις πωλήσεις του να σημειώνουν σταθερά αύξηση τα τελευταία χρόνια, φέρνοντάς το στην πρώτη θέση στην κατηγορία των διεθνών αλκοολούχων ποτών. Οι προσκεκλημένοι, κυρίως από τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ιστορική αναδρομή του Ούζου Πλωμαρίου, το οποίο παραμένει πιστό στην παραδοσιακή του συνταγή, η οποία φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης, Νίκος Καλογιάννης, ιδιοκτήτης της Ποτοποιίας Πλωμαρίου και απόγονος της 4ης γενιάς αποσταγματοποιών, μοιράστηκε την αγάπη και το μεράκι που συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την παραγωγή του Ούζου Πλωμαρίου. Ο κύριος Καλογιάννης τόνισε ότι το πάθος για τη διατήρηση της παράδοσης είναι αυτό που επιτρέπει στο ούζο να κατακτά ολοένα και περισσότερες αγορές στην Ευρώπη, με τη Βουλγαρία να κατέχει τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές.

Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στην παρουσίαση της ιστορίας του Ούζου Πλωμαρίου, αλλά συμπεριλάμβανε και γαστρονομικές εκπλήξεις. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κοκτέιλ φτιαγμένα με Ούζο Πλωμαρίου, ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση, ενώ στο κλείσιμο της βραδιάς κόπηκε μια εντυπωσιακή επετειακή τούρτα με θέμα «Window to Greece». Η τούρτα αυτή, εκτός από το εορταστικό της στοιχείο, αποτέλεσε συμβολικό «παράθυρο» στην ελληνική παράδοση και την ιστορία του ούζου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν διάσημοι chefs, όπως ο Ivan Manchev, παρουσιαστής του Hell’s Kitchen BG, και η Svetlana Ilieva, νικήτρια του Hell’s Kitchen Bulgaria. Επίσης, η ηθοποιός Sanya Borisova, που πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix «It’s Never Just Sex», έδωσε το παρών, τονίζοντας τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού και της γαστρονομίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της επετειακής συλλεκτικής φιάλης και των ειδικών συσκευασιών που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τις αγορές του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή διεθνή πορεία του Ούζου Πλωμαρίου.

Exit mobile version